Editorial

Скъпи приятели на Dental Tribune,

Нейно величество ДЕНТАЛНАТА ЕСТЕТИКА е главната тема и героиня в настоящия ни летен брой. Днес външната красота е почти всичко. Тя има решаваща роля за доброто самочувствие, щастие и евентуален успех. Затова и повечето хора на тази планета имат неконтролируемо желание да изглеждат добре. Отделно от това отличителна черта на човешката природа е интуитивно и подсъзнателно да приписва положителни личностни характеристики на привлекателните хора. Въпреки това красотата е субективна и трудна за определяне, тъй като още в Древна Гърция е станало ясно, че тя е в очите на наблюдаващия. Същото се отнася за красивата усмивка.

Но едно е сигурно: тя е мощен социален инструмент, който влияе положително на междуличностните взаимоотношения. В глобалния бизнес красивите усмивки са широко използвани като маркетингов инструмент за генериране на положителни възприятия сред феновете и останалите потребители на марките.

И така, уважаеми автори на усмивки, време е да си дадете сметка колко сериозни режисьори сте или бихте могли да бъдете на множество филми, носещи заглавие „Щастие човешко“.

На страниците на настоящия брой поставяме поанта на тази тема и ви срещаме с някои от добрите режисьори на усмивки!

 

Приятна среща с Dental Tribune!

Уляна Винчева, главен редактор

 

ЗАЩО ТОЧНО ПЕРО ОТ ПАУН НА КОРИЦАТА?

Паунът, известен със своята красота, носи много и разнообразни символични асоциации в много различни религии по света. Неговите разнообразни цветове и сияйни пера са символ на целостта, истината, честта и любовта към себе си. Но паунът е символ не само на красота, но и на сила и смелост независимо от външните обстоятелства. Интересното за пауна е, че макар и уверен, той не е арогантен. Така че той е още символ на щастие, жизнерадост и лекота.

Решихме да покажем перо от паун на корицата в качеството му на правещ естествена асоциация към темата на настоящия брой:

„Нейно величество ДЕНТАЛНАТА ЕСТЕТИКА“.