За нас

Dental Tribune е луксозно списание за дентална медицина по немски лиценз, което излиза 5 пъти годишно. 

Първият брой на „Dental Tribune България“ е издаден на 5 декември 2006 г. и от тогава до сега на страниците му са публикувани клинични случаи на най-авторитетните дентални професионалисти от България и света. Днес Dental Tribune e едно от най-влиятелните периодични професионални издания на националния дентален пазар.

Българското издание е част от Dental Тribune International – най-голямата световна издателска мрежа, предоставяща актуална информация, комуникационни канали, продължаващо образование и услуги за управление на практиката на цялата дентална общност. Основана в Лайпциг, Германия, през 2003 г., издателската мрежа DTI днес включва повече от 400 издания, които се разпространяват в над 90 държави на над 25 езика. Понастоящем международната медия достига до 1 235 700 дентални специалисти по целия свят. 

Портфолиото на Dental Tribune България включва още българския новинарски уебсайт www.dental-tribune.com, платформата за продължаващо обучение по дентална медицина www.dtstudyclub.bg, както и най-разпознаваемия от проектите на издателството – годишните международни дентални награди Smile of the Year Awards. 

Издателството представя и международни научни средища за продължаващо обучение, като към момента активно представя научните програми на Istituto Stomatologico Toscano.

Проектите на „Дентал Трибюн България“ се открояват с високото си качество и стил и имат постоянна читателска аудитория сред най-добрите български дентални специалисти. Създавайки ядро ​​от водещи дентални експерти и популяризирайки техните идеи и визии не само в България, а и по света, „Дентал Трибюн България“ активно работи за напредъка на денталната медицина.

Уляна Винчева

Издател и главен редактор

Уляна Винчева е журналист и маркетолог. Завършва специалност „Български език и история“ във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ през 1998 г. Работила е като редактор, маркетинг специалист и директор реклама в две водещи издателства на български и международни медии. През 2007 г. създава компанията „Дентал Трибюн България“, която започва издаването на сп. Dental Тribune. Година по-късно стартира и списанията Cosmetic Dentistry (по немски лиценз) и авторското българско издание за пациенти My smile, както и революционния международен проект Smile of the Year Awards, който вече 15 години е най-авторитетният конкурс в денталната гилдия у нас, а в последните няколко години и в Европа.  Уляна Винчева работи успешно със своя екип за развитието и устойчивостта на немския бранд Dental Tribune в България, който днес е сред надеждните източници на достоверна и актуална информация в денталното медийно пространство.  Хоби са й модата, пътуванията, киното, йога и пилатес, както и здравословния начин на живот.

Павлина Колева

Отговорен редактор и преводач

Родена във Варна, където учи в Първа езикова гимназия с немски език. През 2014 г. завършва с отличие дентална медицина във Факултета по дентална медицина към МУ–София, след което в рамките на 5 години работи за две реномирани дентални клиники. През 2019 г. отваря частен кабинет, а от 2021 г. управлява собствена клиника заедно със сестра си, също лекар по дентална медицина. В свободното си време практикува като преводач от английски език на дентални форуми, както и на специализирана дентална литература. Работи като преводач и отговорен редактор в Dental Tribune Bulgaria от декември 2017 г., като за нея е сбъдната мечта да бъде журналист сред зъболекарите. Майка на две дъщери. Обича книгите, разходките сред природата и практикува йога.

Катя Димова

Маркетинг и продажби

Катя Димова е журналист, водещ на новини и публицистични предавания, автор на документални филми. Завършва хуманитарна специалност във Велико Търново през 1998 г. Има над 25 години стаж в сферата на електронните медии: радио и телевизия.  Опитът ѝ минава и през живот зад граница. Пет години живее в Хага, Нидерландия, където се включва в екипа на българските училища в Амстердам и Хага. В момента е редактор и водещ на новини  в регионална телевизия „Загора“, гр. Стара Загора. Дистанционно е част от екипа на Dental Tribune от декември 2021 г., като отговаря за директните продажби и комуникацията с читателите и клиентите на изданието. 

В свободното си време спортува, чете книги с тонове и се грижи за двамата си сина. Новото й хоби е астропсихология.

Петър Парнаров

Графичен дизайнер

Завършва икономическо образование в Свищов. Работи от 20 години в сферата на предпечата и графичния дизайн. Бил е графичен дизайнер в списанията „Жената днес“, „Една седмица в София“, FHM. Към момента съвместява работата си в Dental Tribune (където работи повече от 10 години) с длъжността си арт директор в луксозното двумесечно издание PREMIYM Lifestyle. 

В свободното си време обича да прекарва време със своята дъщеря, да гледа футбол и да лови риба от норвежките реки. Живее в Берген, Норвегия от октомври 2022 г.

Ивета Радева

Офис сътрудник

Ивета е най-свежото попълнение в екипа на Dental Tribune. Oт 2019 г. започва висшето си образование в Софийски университет “Св. Климент Охридски” със специалност “Българска филология”, като в момента е IV курс. От 2017 г. до 2022 г. преминава редица стажантски програми в БНТ 2, “Телеграф Медия ООД” и “Успелите.бг”, където се занимава активно със създаването на текстове, публикации и управление на социални мрежи, с което са свързани и основните й ангажименти в Dental Tribune. Част от екипа на издателството е от октомври 2022 г.

В свободното си време харесва да се занимава с танци и да чете поезия.

Галя Христова

Коректор

Завършила е славянска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Има дългогодишна практика като коректор във вестниците „Земя“, „Класа“, „България Днес“, „Сега“, както и в издателство „Обсидиан“. Редактор e в Издателство на БАН „Проф. Марин Дринов“. Всички текстове на „Dental Tribune България“ по повод различните му проекти са преглеждани от зоркото око на Галя през последните 12 години. В свободното си време обича да се отдава на четене на книги и пътувания.

Dental Tribune

Refreshed

Refreshed

2023

МОДЕРНАТА ДЕНТАЛНА МЕДИЯ

МОДЕРНАТА ДЕНТАЛНА МЕДИЯ

Вашият доверен източник на информация от професионалисти за професионалисти.

Dental Tribune с обновена дигитална платформа

ПО-ЛЕСНА за сърфиране
ПО-УДОБНА за електронно четене от всички устройства
ПО-ИНТУИТИВНА за лесен достъп до всички издания

Всички издания на едно място

Лесно достъпвате всички издания от 2018 г. досега.

Закупете абонамент за Вас и колега

Направете своя абонамент за Dental Tribune или закупете подаръчен ваучер за абонамент за свой приятел-колега.

Влезте в профила си, за да достъпите своя абонамент

Влезте в профила си чрез потребителско име и парола, които получавате на електронната си поща, веднага след като абонамента ви бъде активиран, след реализирано плащане от Ваша страна.

Умна система за електронно четене

Насладете се на всяко едно издание онлайн през своя компютър, телефон или таблет. В случай, че сте в офлайн режим, бихте могли да изтеглите всеки един брой в pdf формат.

Онлайн изданията могат да се достъпят само от потребители с абонамент за тях

В случай, че желаете да прочетете наше издание, но виждате съобщението от илюстрацията, то вие не сте абонат на Dental Tribune. Направете абонамент, за да получите достъп до всичките ни издания.

Refreshed guide