За нас

Dental Tribune е луксозно списание за дентална медицина по немски лиценз, което излиза 5 пъти годишно. 

Първият брой на „Dental Tribune България“ е издаден на 5 декември 2006 г. и от тогава до сега на страниците му са публикувани клинични случаи на най-авторитетните дентални професионалисти от България и света. Днес Dental Tribune e едно от най-влиятелните периодични професионални издания на националния дентален пазар.

Българското издание е част от Dental Тribune International – най-голямата световна издателска мрежа, предоставяща актуална информация, комуникационни канали, продължаващо образование и услуги за управление на практиката на цялата дентална общност. Основана в Лайпциг, Германия, през 2003 г., издателската мрежа DTI днес включва повече от 400 издания, които се разпространяват в над 90 държави на над 25 езика. Понастоящем международната медия достига до 1 235 700 дентални специалисти по целия свят. 

Портфолиото на Dental Tribune България включва още българския новинарски уебсайт www.dental-tribune.com, платформата за продължаващо обучение по дентална медицина www.dtstudyclub.bg, както и най-разпознаваемия от проектите на издателството – годишните международни дентални награди Smile of the Year Awards. 

Издателството представя и международни научни средища за продължаващо обучение, като към момента активно представя научните програми на Istituto Stomatologico Toscano.

Проектите на „Дентал Трибюн България“ се открояват с високото си качество и стил и имат постоянна читателска аудитория сред най-добрите български дентални специалисти. Създавайки ядро ​​от водещи дентални експерти и популяризирайки техните идеи и визии не само в България, а и по света, „Дентал Трибюн България“ активно работи за напредъка на денталната медицина.

Уляна Винчева

Издател и главен редактор

Уляна Винчева е журналист и маркетолог. Завършва специалност „Български език и история“ във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ през 1998 г. Работила е като редактор, маркетинг специалист и директор реклама в две водещи издателства на български и международни медии. През 2007 г. създава компанията „Дентал Трибюн България“, която започва издаването на сп. Dental Тribune. Година по-късно стартира и списанията Cosmetic Dentistry (по немски лиценз) и авторското българско издание за пациенти My smile, както и революционния международен проект Smile of the Year Awards, който вече 15 години е най-авторитетният конкурс в денталната гилдия у нас, а в последните няколко години и в Европа.  Уляна Винчева работи успешно със своя екип за развитието и устойчивостта на немския бранд Dental Tribune в България, който днес е сред надеждните източници на достоверна и актуална информация в денталното медийно пространство.  Хоби са й модата, пътуванията, киното, йога и пилатес, както и здравословния начин на живот.

Павлина Колева

Отговорен редактор и преводач

Родена във Варна, където учи в Първа езикова гимназия с немски език. През 2014 г. завършва с отличие дентална медицина във Факултета по дентална медицина към МУ–София, след което в рамките на 5 години работи за две реномирани дентални клиники. През 2019 г. отваря частен кабинет, а от 2021 г. управлява собствена клиника заедно със сестра си, също лекар по дентална медицина. В свободното си време практикува като преводач от английски език на дентални форуми, както и на специализирана дентална литература. Работи като преводач и отговорен редактор в Dental Tribune Bulgaria от декември 2017 г., като за нея е сбъдната мечта да бъде журналист сред зъболекарите. Майка на две дъщери. Обича книгите, разходките сред природата и практикува йога.

Катя Димова

Маркетинг и продажби

Катя Димова е журналист, водещ на новини и публицистични предавания, автор на документални филми. Завършва хуманитарна специалност във Велико Търново през 1998 г. Има над 25 години стаж в сферата на електронните медии: радио и телевизия.  Опитът ѝ минава и през живот зад граница. Пет години живее в Хага, Нидерландия, където се включва в екипа на българските училища в Амстердам и Хага. В момента е редактор и водещ на новини  в регионална телевизия „Загора“, гр. Стара Загора. Дистанционно е част от екипа на Dental Tribune от декември 2021 г., като отговаря за директните продажби и комуникацията с читателите и клиентите на изданието. 

В свободното си време спортува, чете книги с тонове и се грижи за двамата си сина. Новото й хоби е астропсихология.

Петър Парнаров

Графичен дизайнер

Завършва икономическо образование в Свищов. Работи от 20 години в сферата на предпечата и графичния дизайн. Бил е графичен дизайнер в списанията „Жената днес“, „Една седмица в София“, FHM. Към момента съвместява работата си в Dental Tribune (където работи повече от 10 години) с длъжността си арт директор в луксозното двумесечно издание PREMIYM Lifestyle. 

В свободното си време обича да прекарва време със своята дъщеря, да гледа футбол и да лови риба от норвежките реки. Живее в Берген, Норвегия от октомври 2022 г.

IMG_2647

Ивета Радева

Офис сътрудник

Ивета Радева завършва българска филофогия в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. От 2017 г. до 2022 г. преминава редица стажантски програми в БНТ 2, “Телеграф Медия ООД” и “Успелите.бг”, където се занимава активно със създаването на текстове, публикации и управление на социални мрежи, с което са свързани и основните й ангажименти в Dental Tribune. Част от екипа на издателството е от октомври 2022 г.

В свободното си време харесва да се занимава с танци и да чете поезия.

Галя Христова

Коректор

Завършила е славянска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Има дългогодишна практика като коректор във вестниците „Земя“, „Класа“, „България Днес“, „Сега“, както и в издателство „Обсидиан“. Редактор e в Издателство на БАН „Проф. Марин Дринов“. Всички текстове на „Dental Tribune България“ по повод различните му проекти са преглеждани от зоркото око на Галя през последните 12 години. В свободното си време обича да се отдава на четене на книги и пътувания.