Възстановяване с фасети: калибрирана препарация при затваряне на диастеми и треми. Техническо планиране на новата зъбна конфигурация

Съхраняването на зъбни структури е най-добрият начин да избегнем в бъдеще по-инвазивни лечения. Адхезивно циментираните порцеланови фасети и в още по-голяма степен директните композитни възстановявания са две лечебни процедури, които изискват минимална загуба на зъбни тъкани, като същевременно осигуряват оптимален естетичен и функционален резултат. Макар двете техники да използват различни методи и материали, те могат успешно да бъдат комбинирани при спазване на определени процедури и мерки. В представения клиничен случай бе планирано лечение с осем керамични фасети на предните горни зъби и шест директни композитни възстановявания в долната челюст. Бе обърнато особено внимание при повърхностната обработка на керамичните конструкции с цел да бъде постигната интеграция не само между естествените зъби и порцелана, но и между двата различни възстановителни материала.

Премиум съдържание

За да прочетете това съдържание, трябва да сте се абонирали за Dental Tribune България. Влезте във вашия премиум профил или се абонирайте сега!