SECOND LEVEL MASTER IN ORAL IMPLANTOLOGY 2023

Istituto Stomatologico Toscano и университетът Unicamillus, Рим, за поредна година предоставят възможността на български дентални специалисти да завършат световноизвестната програма по орална имплантология, разработена и водена лично от професор Уго Ковани в болница „Версилия“ в прекрасния морски курорт Лидо ди Камайоре. 

Програмата е предназначена за всички общопрактикуващи лекари по дентална медицина, които вече са направили първите си стъпки в сферата на имплантологията и имат опит в поставянето на импланти, но искат да развият своите практически умения и да натрупат солидни научни знания.  Всеки, който желае да премине мастър програмата, е необходимо да е завършил висше образование дентална медицина с програма от минимум пет учебни години, както и да притежава правоспособност за упражняване на професията в своята държава. 

След успешното приключване на програмата участниците получават академичната титла „магистър на науките (Msc.) по орална имплантология“. 

Тази програма продължава една учебна година, през която студентите ще придобият както теоретични знания, така и практически умения. Целта на обучението е да предостави на клиницистите необходимите умения за правилен диагностичен и оперативен подход за идеална имплантно протетична рехабилитация. Студентите ще бъдат въвлечени в съвременната имплантология от диагностиката до протетичната рехабилитация и ще имат възможност да се докоснат до най-съвременните хирургични техники и технологии.  

Начална дата: март 2023 г 

Местоположение: Теоретичните лекции, практическите занятия и стажът ще се провеждат в Istituto Stomatologico Toscano. 

Официален език: Английски език 

Окончателно сертифициране и кредити: Всички кандидати, които са завършили планираното обучение и са издържали финалния изпит, ще получат второ ниво магистърска степен по орална имплантология с присвояване на 60 кредита (CFU). 

Продължителност: Мастър програмата продължава 12 месеца и включва общо време от 1500 часа, разделени на:

  • практическа дейност, лекции и семинари;
  • стаж (750 часа);
  • учебни и индивидуални подготвителни дейности, включително подготовка за финален изпит.

Присъствен режим: Присъствието е задължително за най-малко 75% от общите часове на магистратурата. За присъствените лекции и семинари (освен ако не е предвидено друго) се предвижда ангажимент от 4 сесии по 5 дни (от понеделник до петък) за цялата продължителност на магистърската програма. Общите часове за обучение ще бъдат планирани в съответствие със структурата на домакина. 

Свободни места: Необходим е минимален брой от 15 студенти, за да се активира Master програмата. Под тази цифра, UniCamillus има правото едностранно да реши да не активира Master програмата (с връщане на всички вече платени такси за участие). Максималният брой участници е 30. 

За записвания: 0897 958 320 – Уляна Винчева 

Пълната информация, вижте ТУК

Girl in a jacket

 Част от българската група, която премина програмата през 2022/2023.

Dental Tribune

Refreshed

Refreshed

2023

МОДЕРНАТА ДЕНТАЛНА МЕДИЯ

МОДЕРНАТА ДЕНТАЛНА МЕДИЯ

Вашият доверен източник на информация от професионалисти за професионалисти.

Dental Tribune с обновена дигитална платформа

ПО-ЛЕСНА за сърфиране
ПО-УДОБНА за електронно четене от всички устройства
ПО-ИНТУИТИВНА за лесен достъп до всички издания

Всички издания на едно място

Лесно достъпвате всички издания от 2018 г. досега.

Закупете абонамент за Вас и колега

Направете своя абонамент за Dental Tribune или закупете подаръчен ваучер за абонамент за свой приятел-колега.

Влезте в профила си, за да достъпите своя абонамент

Влезте в профила си чрез потребителско име и парола, които получавате на електронната си поща, веднага след като абонамента ви бъде активиран, след реализирано плащане от Ваша страна.

Умна система за електронно четене

Насладете се на всяко едно издание онлайн през своя компютър, телефон или таблет. В случай, че сте в офлайн режим, бихте могли да изтеглите всеки един брой в pdf формат.

Онлайн изданията могат да се достъпят само от потребители с абонамент за тях

В случай, че желаете да прочетете наше издание, но виждате съобщението от илюстрацията, то вие не сте абонат на Dental Tribune. Направете абонамент, за да получите достъп до всичките ни издания.

Refreshed guide