Първата специализирана клиника за лечение на деца и за профилактика на здрави пациенти отвори врати в столицата

Считано от датата на официалното откриване, което се състоя на 26 май вечерта, Dental Clinic Petar Duchev Kids & Dental Care Office вече приема своите пациенти. В новата клиника денталните лекари работят и специализират в две направления: лечение на деца и профилактика на здрави възрастни пациенти.

„У нас повечето дентални лекари не желаят да работят с деца, защото те са особен вид пациенти – изискват много търпение от страна на специалиста – както към самите деца, така и към техните родители. Често в края на една сравнително лесна манипулация и трите страни остават неудовлетворени и изнервени. Лечението на деца обикновено е свързано с много посещения и бавен напредък. Затова много от колегите предпочитат да работят с възрастни пациенти и да прилагат по-скъпоструващо лечение“, обясни д-р Дучев пред представители на медиите. „Ние решихме да направим нещо различно и да създадем специализирана клиника, в която да лекуваме само деца. А отделно да провеждаме профилактика – само профилактика за здрави възрастни пациенти“, уточни той.

В новата клиника освен отделни стоматологични кабинети има и операционен блок, оборудван с най-съвременната техника, за да може да се провеждат сложни процедури при деца под медицински сън. „Този метод се прилага при 3 основни групи пациенти – деца между 1 и 5 години, такива със страхов синдром, както и с алергии или придружаващи заболявания. Много често родителите първоначално се плашат, но когато им бъдат обяснени предимствата и мерките, които взимаме, впоследствие остават благодарни, че са избрали да лекуваме децата им по този начин“, разказа д-р Дучева.

„Вярваме, че профилактиката е най-добрият начин пациентите ни никога да не разберат колко скъпи могат да бъдат имплантите и коронките. Именно заради това създадохме и второто звено към клиниката – т. нар. Dental Care Office. В него ще провеждаме само и единствено процедури за професионална дентална хигиена“, каза д-р Дучев, като наблегна на това, че нито личната, нито професионалната дентална хигиена могат да съществуват самостоятелно една без друга. „Дали нашият пазар е готов за това, което ще предлагаме в Dental Care Office, предстои да разберем. Тук хората, които ще ни посещават, всъщност няма да са пациенти, защото пациентът е човек със здравословен проблем, а ние искаме да посрещаме и да се грижим само за здрави хора“, поясни той.

Новата дентална клиника се намира в близост до Бизнес парк София („Младост 4“, до блок 496) и разполага с подземен паркинг за удобство на посетителите. Разположена е на 2 етажа с обща площ 1100 кв. м, а инвестицията е в размер на 2.1 млн. лева. Подобна клиника е единствена по рода си не само в България, а и в региона.