„Нови хоризонти“ дава повече от всеки учебник!

Колеги, участвайте! Това е бонус за всеки млад имплантолог, убедени са победителите в последното издание на конкурса

1. Безценно знание и напътствия от най-добрите в професията

2. „Сверяване на часовника“ с колеги на най-високо професионално ниво

3. Личен контакт с професионалисти, които не срещаш всеки ден

4. Ударни дози мотивация за лично и професионално развитие

5. Популярност сред стотици лекари и пациенти

6. Незабравими емоции и адреналин от публиката, журито и тв студиото

7. Опит и подготовка в презентационни умения и поведение пред камера

8. Престиж

9. Възможност за по-високи стъпала в кариерата

10. Шанс за победа и реална материална награда без аналог в България

Двама млади дентални лекари създадоха този списък. Защото вярват, че в него всеки техен колега ще открие своята причина да участва в имплантологичния конкурс „Нови хоризонти“. Те го направиха и спечелиха.

                                                                                                                          д-р Калин Маринов                           

Д-р Калин Маринов и д-р Йордан Митев са победителите от последното, четвърто издание на състезанието за млади имплантолози. То се проведе през пролетта, а финалът му беше излъчен на живо от истинско телевизионно студио. Там, пред журито, камерите и публиката, д-р Маринов се пребори за наградата в категория „Множествени възстановявания“. А д-р Митев победи конкуренцията при единичните възстановявания.

„Мисля, че приносът на този конкурс за развитието на имплантологията е огромен! Няма друг подобен форум в България, а мисля и в Европа, който да носи толкова комплексни ползи на цялото съсловие и на младите специалисти в частност. Организаторите от Implant BH сътвориха нещо уникално! А на лекарите от журито благодаря от сърце, че правят този формат възможен“, сподели д-р Калин Маринов, който вече е двукратен победител в „Нови хоризонти“. Първата си награда той спечели през 2019 г.

„С участието си и стигането до финала в този конкурс научих повече от всеки един учебник, който съм прочел по дентална имплантология“, сподели д-р Йордан Митев.

Преди всичко обаче двамата лекари се радват на признанието от журито, в което тази година отново участваха големите имена в денталната медицина д-р Бранимир Кирилов, д-р Павел Панов, д-р Пресиян Кръстев, д-р Кирил Динов и д-р Петър Дучев. А техен помощник и водещ на събитието беше д-р Венцеслав Станков.

Под критичния им поглед д-р Митев изпревари останалите състезатели в своята категория с прецизен случай на имплантиране чрез техниката Socked Shield, която успешно връща усмивката на пациента му. А д-р Маринов впечатли с тотална трансформация от безнадеждно увредена до напълно естествена усмивка.

„Прецизно планиране, отлично изпълнение, добро документиране, убедителна финална презентация“, гласи рецептата за успех на победителите. Те използваха случая да благодарят за подкрепата на публиката, която чрез гласуване също имаше важна роля за крайния резултат.

„Форматът на конкурса е страхотен! А идеята с тв излъчването – отлична. Тя дава възможност различни решения да достигат до повече колеги. Този обмен на знания и опит е изключително полезен“, смята д-р Митев.

„Когато знаеш, че имаш публика, мотивацията, усилията и старанието за идеално представяне се удвояват и утрояват! В крайна сметка твоят случай е твоята визитна картичка не само пред журито, но и пред цялата аудитория“, категоричен е и д-р Маринов.

„Замислихме финалът на „Нови хоризонти“ да се излъчва от тв студио като алтернатива след случилото се с пандемията от COVID-19. Не искахме да рискуваме с присъствено събитие, а в същото време държахме да проведем конкурса. Уж спасителната мярка обаче се оказа изключително успешна. Затова планираме да я запазим и догодина. Надяваме се обстоятелствата тогава да ни позволят да поканим и истинска публика на място в студиото“, сподели управителят на фирмата организатор на конкурса – Implant BH, Данаил Тодоров.

Той обеща едно нещо със сигурност да остане същото – голямата награда. Освен статуетката всеки от победителите в двете категории на „Нови хоризонти“ получава първокласни дентални импланти BioHorizons на стойност $4500, които може да използва в практиката си.

Подготовката на „Нови хоризонти 2022“ вече е в ход. А за да увеличат допълнително ползите от конкурса, организаторите планират да въведат още една, почетна категория. В нея опитни имплантолози ще представят свои случаи с над 5-годишна проследена история.

Очаквайте скоро подробна информация за „Нови хоризонти“ vol. 5 в страницата на Implant BH – www.implanti.bg!

 

Предишна публикация
Следваща публикация