Корекция на клас II малоклузия чрез терапия с Invisalign с медиализиране на долната челюст като алтернатива на апарата на Herbst

Настоящата статия разглежда ефикасността на системата Invisalign за лечение на скелетен клас II, като представя сравнение със сходни случаи, лекувани с апарата на Herbst. И при двата лечебни подхода са постигнати сходни резултати, но лечението с Invisalign е с по-кратка продължителност и е по-комфортно за пациентите. Постепенната корекция на клас II без прекомерно интероклузално отваряне в съчетание с едновременното подреждане на зъбите допринесоха за подобрената колаборация от страна на подрастващите пациенти. Поради това в моята практика предпочитам да използвам системата Invisalign за медиализиране на долната челюст при корекция на клас II малоклузия при хипоплазия на мандибулата, каквито са и случаите, описани в тази публикация.

Премиум съдържание

За да прочетете това съдържание, трябва да сте се абонирали за Dental Tribune България. Влезте във вашия премиум профил или се абонирайте сега!