Конкурсът „Усмивка на годината“ награди денталните специалисти за дванадесети път

Вечерта на 11 април 2019 г. (четвъртък) МКАР София – домът на BMW и MINI в България, бе дом и на официалната церемония по награждаването в конкурса „Усмивка на годината“. 180 души – представители на българския дентален елит, отпразнуваха ежегодните призове. Надпреварата, организирана от Dental Tribune, за дванадесети път отличи и награди постиженията на българските зъболекари и зъботехници.

По традиция „Усмивка на годината“ представи изключително бляскава и професионално организирана церемония, на която за представителите на родния дентален елит отдавна е въпрос на престиж и признание да присъстват.

По покана на организаторите на церемонията присъстваха и двама от членовете на световноизвестното жури: д-р Федерико Ферарис (Италия) и д-р Рафaел Романо (Израел). Те имаха възможност лично от сцената на „Усмивка на годината“ да споделят своите впечатления от кандидатурите.

Тази година в надпреварата участваха 22 клинични случая, създадени от 33-ма специалисти от различни сфери на денталната медицина. Съгласно регламента участниците се състезаваха освен в традиционните седем категории: „Комплексно естетично възстановяване“, „Керамични възстановявания“, „Композитни възстановявания“, „Розова естетика“, „Ортодонтски случай“, „Имплантологичен случай“ и „Студентски клиничен случай“, също и в новоучредената осма категория за 2019 г. „Ортодонтски случай с алайнери“.

Тримата световноизвестни журиращи в конкурса – д-р Федерико Ферарис (Италия), д-р Ставрос Пелеканос (Гърция), д-р Рафаел Романо от Израел,  определиха победителите във всяка от категориите чрез анонимен вот, осъществен онлайн. В две от категориите – „Комплексно естетично възстановяване“ и „Керамични възстановявания“, се стигна до балотаж поради равен резултат в първото журиране.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ

Наградата в най-сложната категория – „Комплексно естетично възстановяване“, журито отсъди на д-р Младен Камбов в екип с д-р Светлана Стоянова и зт. Красимир Дочев. Приза връчи Богдан Бутои – маркетинг мениджър на Dentstore – генерален спонсор на конкурса.

Д-р Борислав Рангочев отнесе статуетка в „Композитни възстановявания“ в екип със зт. Светослав Иванов. Наградата му бе връчена от Яница Маджарова – търговски представител на Ivoclar Vivadent за България.

Д-р Федерико Ферарис – член на журито, лично връчи статуетката в категория „Керамични възстановявания“, където победители са д-р Софиен Риахи и зт. Стефан Петров

Д-р Венцеслав Станков е победител в категория „Розова естетика“, с участието на д-р Ваня Липчева, д-р Константин Тончев и зт. Стефан Петров. Призът бе връчен от д-р Пресиян Кръстев – многократен носител на награди в конкурса.

В категория „Ортодонтски случай“ бе наградена д-р Галина Белева. Наградата връчи другият член на журито, който е и ортодонт – д-р Рафаел Романо.

В новоучредената категория „Ортодонтски случай с алайнери” победител е д-р Даниела Маркова, с участието на д-р Христо Марков. Приза връчи доц. Д-р Мирослава Динкова.

Статуетката в „Студентски клиничен случай“ отиде при Стоян Русев, който в момента е студент 5-и курс в ФДМ–Варна. В „Имплантологичен случай“ участие  взе само 1 случай, на д-р Александър Киряков, в екип с д-р Елена Филипова и зт. Димитър Топалов, и не се случи състезание. Поради високата оценка, която клиничният случай получи от журито (осем от общо десет точки), организаторите и партньорите от Implant BH и Dentstore  решиха да наградят участника в тази категория с хирургични сетове.

Всички наградени дентални професионалисти получиха красиви дизайнерски статуетки, грамоти и материални награди, осигурени от партньорите на „Усмивка на годината“. Дванадесетото издание на конкурса се осъщeстви с подкрепата на компаниите: Dentstore, Ivoclar Vivadent, BioHorizons, М КАР София, 3D BG print.com. Международната платформа за мениджмънт на събития Weemss.com направи възможно протичането на всички етапи на конкурса да се осъществят изцяло онлайн.

Bravo.live осигуриха онлайн излъчване на събитието в реално време на facebook страницата на проявата, както и на множество партньорски страници.

Всички клинични случаи са публикувани на: www.usmivkanagodinata.com.

Церемонията на тринадесетото издание на конкурса е планирана за 9 април 2020 г.