Конгресът на Световната дентална федерация (FDI) ще се проведе онлайн през 2021 г.

 Световна дентална федерация FDI 

СИДНИ, Австралия: Австралийската дентална асоциация и FDI обявиха, че ще представят специално изцяло виртуално издание на Световния дентален конгрес (World Dental Congress – WDC) от 26 до 29 септември. Поради ограниченията за пътуване във връзка с COVID-19 за първи път конгресът ще се осъществи изцяло онлайн.

Виртуалният конгрес, който ще се излъчи от Международния конгресен център в Сидни, ще предложи сесии, предавани на живо, и по желание предварително записани презентации. Последните ще са налични в срок от 60 дни след конгреса.

Програма на WDC 2021 и изложение

Участниците в конгреса ще могат да избират от над 200 научни сесии за продължаващо обучение, а лекторите ще бъдат от Африка, Америка, Азия, Австралия, Европа, Близкия изток и Нова Зеландия. Участниците ще могат да влязат в контакт с лекторите и да задават въпроси в реално време. Индустриалното изложение ще се проведе през същата платформа за виртуално провеждане на събития, предлагайки безпроблемно изживяване, което ще даде възможност на участниците да общуват с лекторите и да гледат демонстрациите на продукти. Всички редовни бизнес срещи на FDI и Общото събрание също ще се провеждат виртуално през тази платформа.

„Това специално издание на World Dental Congress 2021 Sydney на FDI ни предлага една уникална възможност да покажем широката гама от лектори и безпрецедентни предложения за продължаващо обучение. Въпреки че това събитие ще се проведе изцяло онлайн, качеството ще бъде на най-високо равнище, каквото очакваме от всеки световен дентален конгрес на FDI. Участниците ще могат с лекота да навигират между научните сесии и индустриалното изложение и да се свързват с колеги в реално време. Тъй като събитието вече не се ограничава от строго определен график, участниците ще имат удобството да посещават колкото сесии пожелаят“, твърдят организаторите.

Изпращане на резюмета

Прозорецът от време за изпращането на резюмета се планира да бъде отворен за малко по-кратък период тази година и ще бъде активен само до 15 април. Съветваме авторите да прегледат внимателно насоките за изпращане, като ще могат да изпращат резюмета за устни презентации и постери в следните категории: обща дентална медицина; превантивна дентална медицина; дентално лечение и ресторативна дентална медицина; и орална хирургия, медицина и рак. Резюметата може да се изпратят тук.