INVISALIGN стартира нова сертификационна научна програма съвместно с ФДМ-София

Двадесет и пет студенти от ФДМ – София ще преминат двугодишното обучение за работа с Invisalign

Подробности за новия проект разказва пред Dental Tribune Panos Peros – мениджър продажби на Invisalign & iTero за Гърция, България, Кипър и Малта

 

 

Ментори на програмата ще бъдат д-р Ива Джорова (вляво) и д-р Нели Дилкова.

 

Г-н Перос, разкажете ни за вашата колаборация с ФДМ– София и по-конкретно за  сертификационна та програма, която стартира на 30 май. Кой може да участва, колко време ще продължи и кои са менторите ù?

Invisalign е част от обучителните програми в катедрите по ортодонтия в множество дентални факултети по целия свят. За студентите, част от които са и потенциални бъдещи ортодонти, е от полза да се научат как да прилагат терапевтичните и биомеханичните принципи не само с брекети, но и с дигитални инструменти и процедури, каквито са Invisalign и iTero интраоралният скенер. В рамките на ортодонтската програма през идните две години ще реализираме обучения и подпомагане на студенти и преподаватели, както и специфични теоретични и практически занятия със системата Invisalign (Align Academic Programme) и интраоралния скенер iTero. Бих искал да изкажа благодарността си към проф. Лаура Андреева за усилията от нейна страна за осъществяване на инициативата, както и на менторите на програмата – д-р Нели Дилкова и д-р Ива Джорова, и двете са с богат опит в работата с Invisalign и именно те ще провеждат обученията в университета в бъдеще.

В допълнение към програмата вие правите дарение на факултета – интраорален скенер iTero. Какво ви мотивира за това?

Чисто нов iTero Element 5D Plus ще бъде дарен безвъзмездно, така че студентите и преподавателите да могат не само да се запознаят с апарата, но реално в ежедневната си практика да използват най-технологично напредналия скенер, наличен на пазара. Вярваме, че приложението на iTero за ортодонтски и протетични цели ще добави знания и опит в областта на интраоралното сканиране, дигиталното планиране и мониторинга на лечебния процес.

Вие сте отговорен за Invisalign и iTero бизнеса в Гърция, Кипър и Малта. Колко български зъболекари използват вашите продукти към момента и къде в ранглистата се намира България по продажби?

Това е любопитен въпрос. Нашите потребители в България са около стотина и определено това е един от най-бързо растящите пазари, що се отнася до възприемане на системата Invisalign и iTero в Европа. Денталните лекари третират с нашите продукти все по-сложни случаи и в резултат на тяхната любознателност и подкрепата, която получават, опитът и клиничната им увереност растат все повече.

Какво бихте посъветвали зъболекарите, които все още се колебаят да изпробват системата Invisalign?

Първата стъпка е да участват в нашата Invisalign сертификационна програма и след това нека решат сами…

Благодарим ви! Желаем ви успех!