EuroPerio10: Дати за водещия световен конгрес по пародонтология и имплантология

БРЮКСЕЛ, Белгия: десетото издание на конгерса EuroPerio, който се провежда на всеки три години, ще се състои от 15 до 18 юни 2022 г. в Bella Center, Копенхаген, Дания. В светлината на развитието на световната пандемия от SARS-CoV-2 и за да осигури провеждането на една успешна среща, през есента на миналата година федерацията вече взе решението да отложи събитието с една година.

„Здравето и безопасността на всеки, участващ в събитието, са найважното нещо за нас – очевидно не само на самия конгрес, но също и след като делегатите се завърнат у дома при техните семейства или на работа. Искрено се надяваме, че ситуацията с COVID-19 се успокои заради нарастващия брой на ваксинираните през 2021-ва и това ще позволи провеждането на едно безопасно за всички участници и успешно събитие EuroPerio10 през 2022-ра, и заради всеки, участващ в него“, каза пред Dental Tribune International проф. Phoebus Madianos, председател на EuroPerio10.

На 5 юни организаторите обявиха също началото на EuroPerioSeries, серия от интерактивни онлайн образователни сесии, основани на съдържанието от предишни конгреси, съчетани с нови теми в областта. С постепенното приближаване на датата на самия конгрес ще последва и втора серия, която ще се излъчва всеки втори понеделник на месеца от 13 септември до 11 март 2022 г. „С тези онлайн сесии преместваме виртуалното образование стъпка напред, за да занесем света на EuroPerio директно до нашата общност по целия свят“, обясни Madianos.

„Виртуалното образование и възможността да организираме срещи онлайн е ценно продължение, което ще остане изключително важна част от образованието в бъдеще. Но въпреки това нищо не е в състояние да замести уникалната атмосфера на събитията на живо. Именно затова аз и моят екип ще дадем максимума от себе си да осъществим EuroPerio10 през юни 2022 г. в Копенхаген не само заради самата федерация по пародонтология, но и заради нашата периообщност по света“, каза в заключение той.

Проведено за първи път в Париж, Франция, през 1994 г., EuroPerio е едно от най-значителните и най-големи образователни събития за денталните професионалисти, специализирани в пародонтологията и имплантологията. През 2018 г. EuroPerio в Амстердам, Нидерландия, привлече рекордните 10 232 пародонтолози, зъболекари от други специалности, студенти по дентална медицина и дентални хигиенисти, както и други дентални професионалисти от 111 страни, което превърна изданието в най-посещаваното събитие досега.

Програмата за EuroPerio10 ще включва над 120 експерти от целия свят. Онлайн регистрацията за конгреса ще започне през април 2021 г.