Четвъртата глобална конференция на MIS впечатлява за пореден път

Четвъртата глобална конференция на MIS Implants Technologies, израелския дентален производител на импланти, който бе придобит от Dentsply Sirona през 2016 г., се проведе от 8 до 10 февруари в красивия хотел Atlantis Resort на Бахамските острови. Близо 2000 зъболекари от цял свят посетиха тридневното събитие, посветено на иновациите в денталната имплантология.

Срещата започна със серия практически курсове в четвъртък, които се фокусираха върху различни теми, сред които рехабилитация на обеззъбени пациенти, монолитни имплантни реконструкции, костна аугментация, 3D планиране и направлявана хирургия. Впечатляващо парти на плажа, което включваше и концерт Dire Straits Experience, сложи край на първия ден.

Основната програма в петък представи множество научни и практически презентации на актуални и значими теми в областта на имплантологията. Тема в първата сесия бяха еволюцията и изгледите в имплантологичната терапия. Д-р Eric Van Dooren (Белгия) и д-р Myron Nevins (САЩ) дискутираха респективно периопротетичния интерфейс на имплантните възстановявания и периимплантита.
Следващите лекции коментираха биологичните принципи, естетиката и дългосрочната предсказуемост на лечението с импланти. Д-р Joeph Kan (САЩ), д-р Mauro Fradeani (Италия) и Christian Stappert (Германия) споделиха своя опит, резултати и заключения от клиничната си практика. Финалната сесия за деня се фокусира върху бъдещето на денталната медицина, като лекторите опитаха да отговорят на въпросите кога, къде и как е най-добре да се използват дигиталните технологии в денталната практика.

Програмата за събота предвиждаше уникалното събитие TEDxMIS. Независимо организираната TED конференция е оригинална инициатива на MIS, създадена да промотира споделянето на нови идеи в денталната медицина. TED е организация с нестопанска цел, посветена на „идеите, които си заслужават да бъдат споделяни“, а лекциите представят световни лидери на мнение в различни области. TEDx програмата подкрепя организаторите, които сами реализират собствени събития, като крайната цел е обединяване на хората в името на задълбочени дискусии по важни теми. Глобалната конференция на MIS беше първото TEDx събитие с ексклузивното участие на дентални професионалисти.

В рамките на TEDxMIS осем млади дентални специалисти изнесоха кратки презентации, в които представиха собствените си гледни точки за различни аспекти на денталната медицина. Лекциите им не бяха научни или академични, нито пък включваха специфична информация или професионален опит, а по-скоро имаха за цел да споделят важни идеи, които да вдъхновят аудиторията. Сред лекторите беше и д-р Stavros Pelekanos (Гърция), когото българските дентални лекари ще имат възможността да гледат на живо в България съвсем скоро – по време на Smile of the Year Symposium 2018, който предстои на 17 май в София.

Повече информация за Глобалната конференция на MIS можете да откриете на официалния сайт на събитието bahamas.mis-implants.com.