Biometric ще представи иновативна имплантна система в София

Изправени пред все по-скъпото здравеопазване, застаряващото население и напредъка на информационните технологии, лекарите, правителствата и населението като цяло търсят начини да се концентрират върху персонализирани решения, за да избегнат потенциално рисковани и скъпоструващи последствия от инвазивните дентални лечения. Иновациите в сферата на денталната имплантология и леснодостъпната информация за видовете терапии повишават вниманието на лекарите и желанието на пациентите да се обърнат към точния професионалист, който да разреши техните дентални проблеми. В този контекст естонската компания Biometric Ltd. е открила възможност да разработи и представи на пазара иновативни продукти и услуги за денталната имплантология, които са едновременно ефективни по отношение на здравето на пациента и финансово изгодни.

На 30 и 31 март 2018 г. в София Biometric Ltd. в лицето на своя основател д-р Timo Paberit ще представи новата имплантатна система пред български имплантолози. Двата научни дни ще включват ден лекционен курс и ден практически курс.
Както обещава заглавието на събитието – „Ключови фактори за успешна имплантологична практика“, присъстващите специалисти ще получат ценни практически насоки за своята ежедневна работа в контекста на системата Biometric. Нейното предимство пред останалите на пазара се състои в специфичните материали и дизайн на имплантите, създадени да бъдат дълготрайно и естетически издържано решение, съчетано с онлайн асистенция за дигитално планиране и поддръжка.

Темите, които ще бъдат дискутирани по време на лекционната сесия на 30 март, включват подробен лечебен план и протоколи, минимално инвазивни хирургични техники, CAD/CAM, микрохирургичен синус-лифт, костна аугментация, GBR и мениджмънт на усложненията. По време на практическия курс на 31 март участниците ще имат възможност да упражнят техники на имплантиране и синус-лифт, костна аугментация и GBR.

Д-р Timo Paberit завършва Факултета по медицина в Университета в Тарту през 2001 г. През 2010 г. специализира орална имплантология във Франкфуртския университет. От 2015 г. управлява частна практика с интегриран обучителен център, в който води практически класове и курсове за хирургия на живо. Изнася лекции в Естония и чужбина и е разработил няколко практически курса за практикуващи дентални лекари. През 2016 г. създава Biometric Ltd., фокусирана в проучванията и разработките в областта на денталната имплантология. Мисията на компанията е да предостави иновативни решения, включително импланти, инструменти и онлайн услуги в полза и подкрепа на имплантолозите, които ги използват.

Медиен и организационен партньор на проявата е Dental Tribune Bulgaria.
В срок до 28 февруари 2018 г. е ранната регистрация за събитието.