Златният стандарт в лазерната технология: LightWalker

Лазерът на FOTONA, носител на нагрaдaта RED DOT DESIGN AWARD, е базиран на 50-годишен производствен опит

 

Lightwalker използва уникални, квадратни по форма енергийни импулси за провеждането на максимум енергия (до 20 W) до работното поле, като успешно преодолява дори и образуващите се замъглявания по време на третиране. Лазерът разполага с двустепенна система за обратен контрол, гарантираща достигането на точно зададената енергия до обекта на третиране. Патентованото артикулиращо рамо, комплектовано със специални огледала и цеви, също успешно подпомага минималната загуба на енергия.

 

 

Двете дължини на вълните, които се продуцират от твърди кристали, са утвърдени като „златен стандарт“ в лазерната технология, като същевременно използваната технология предлага и много дълъг живот на експлоатация.

Апаратът, комбиниращ в едно Er:YAG и Nd:YAG лазер, е подходящ и доказано ефективен при повече от 40 на брой различни по вид интервенции в денталната медицина и естетиката:

  • консервативна дентална медицина – бързо, прецизно и безболезнено отстраняване на кариозни маси в емайла и дентина;
  • ендодонтски процедури – изключително ефективно почистване и последващо дезинфекциране на кореновите канали;
  • пародонтология – отстраняване на заболели тъкани в пародонталните джобове, съчетано с дезинфекция и последващото им запечатване;
  • хирургия на меките тъкани – извършване на всякакъв вид срезове и отстраняване на образувания;
  • имплантология – без механична или термична травма, успешно премахва нежелани натрупвания по имплантатните повърхности и около тях;
  • естетика – апаратът може да се ъпгрейдва, давайки възможност за извършване и на редица естетически кожни процедури, като кожно подмладяване, отстраняване на доброкачествени и васкуларни лезии.

За всяка различна процедура има вградени определен тип протоколи, които са повече от 80 на брой, за третиране с оптимални параметри и енергии.

LightWalker е еднакво подходящ както за начинаещи, така и за професионалисти, защото предлага изключително бързо действие и мощност, съчетани с мекота, прецизност и ефективност на въздействието.