Всичко, което трябва да знаете за Lite Dentistry

Всичко, което трябва да знаете за Lite Dentistry

Lite Dentistry* е лесно, бързо и икономически изгодно решение за възстановителната и естетичната дентална медицина, което клиницистите могат много ефективно и без губене на време да внедрят в ежедневната си практика. Разработен с интуитивен дизайн, този софтуер обединява две процедури: лечение с Invisalign® и директен бондинг, като ги предлага в една ефикасна комбинация.

Защо вие и вашите пациенти ще се влюбите в Lite Dentistry?

Вярвам, че това е най-лесният подход за преместване и възстановяване на зъбите при неусложнени случаи. Според моя опит приблизително една трета от случаите за естетична корекция налагат комбинация от преместване на зъбите и възстановителна работа, за да се постигне желаната красива усмивка. Така че, ако имате пациенти, при които е необходимо преподреждане на зъбите, е много вероятно да е нужна и възстановителна терапия, както и обратното. Обединявайки в едно глесните премествания“ и глесните възстановявания“, зъболекарят може да предложи едно цялостно решение на пациентите си.   

Lite Dentistry означава, че вие се обръщате към пациенти, които не инвестират в разкрасяването на усмивката си, защото смятат, че възстановителната терапия е скъпа, болезнена, сложна и времеемка. Не само вашите пациенти ще се влюбят в крайния резултат на това високопредвидимо решение, но и за вас ще е по-лесно да продадете услугата и да онагледите какво ще получат пациентите ви, ако инвестират в усмивката си.

Защо зъболекарите се нуждаят от Lite Dentistry?

От всички възможни доводи защо се нуждаете от Lite Dentistry във вашата практика, това, че е технология, която овладява и манипулира с прецизни процедури, и маркетинговият ефект на Lite Dentistry са двете най-силни и привлекателни предимства. Но какво е толкова специално в технологията, използвана при Lite Dentistry?

Всичко, което трябва да знаете за Lite Dentistry

1. Несравнима технология

Ключът към успеха на Lite Dentistry е употребата на Invisalign® – водещата система в световен мащаб за лечение с алайнери. Lite Dentistry използва Invisalign Go като предпочитан метод за подреждане на зъбите, като целият процес отнема до 20 седмици.

Планирането, поръчването и доставката на Invisalign Go са много лесни. Това е чудесна новина както за пациентите, така и за клиницистите, които са притиснати от времето, понеже целият лечебен процес е бърз и лесен от началото до края. За вас като практикуващ лекар по дентална медицина това означава, че можете да предложите на пациентите си по-изгодна, пестяща време и комфортна естетична възстановителна услуга, от която ще спечелите и вие, и вашите пациенти.     

Друго важно предимство на Lite Dentistry е прилагането на изкуствен интелект в Invisalign Go, понеже използването на изкуствен интелект при създаването на Invisalign® усмивки означава, че зъбите биват подреждани по най-прецизния възможен начин. Това създава увереност у клинициста, че ще предостави точно тази усмивка, която е обещал, тъй като резултатите винаги са предвидими.

2. Лекотата и прецизност­та на DSD Direct

DSD Direct е частта от Lite Dentistry, отговорна за директните композитни възстановявания. За разлика от останалите програми за директен бондинг, DSD Direct дава възможност на зъболекарите с минимални усилия да създават естествено изглеждащи възстановявания, използвайки основните принципи на дизайна на натуралната усмивка.

DSD Direct не изисква някакви специални умения от страна на зъболекаря, понеже течният композит се прилага посредством матрица, което гарантира максимален комфорт за пациента и прецизност на изпълнение. Във фазата на планиране се прави дигитален дизайн на усмивката, използвайки 3D технологии, водени от лицевите характеристики и даващи естествено изглеждащ краен резултат в хармония с лицевите пропорции и черти.

Благодарение на Lite Dentistry можем да възстановим и преместим зъби с изключително съвпадение на първоначалната дигитална 3D симулация и финалния резултат. Пациентите се доверяват на целия процес поради предвидимостта на резултатите и получават рехабилитирана усмивка при възможно най-кратък престой в кабинета.

3. Средство за маркетинг

Един от най-големите плюсове на Lite Dentistry е неговата сила като маркетингов инструмент. Lite Dentistry е лесен начин клиницистите да комбинират Invisalign и директния бондинг в един удобен за асимилиране и атрактивен процес. Много пациенти се обръщат към вас с искане само за подреждане на зъбите или само за възстановителна терапия, докато с Lite Dentistry те ще искат да инвестират в две процедури, за да постигнат оптимално красива усмивка. Но кои точно са доводите, които ще убедят и мотивират пациентите да изберат Lite Dentistry?

Много пациенти вярват, че естетичните възстановителни терапии са болезнени и скъпоструващи. Lite Dentistry дава възможност на зъболекаря да разчупи тези схващания и да предложи комфортно лечение, което е по джоба на много по-голяма част от населението.

За разлика от перманентните фасети, Lite Dentistry предлага решение, което е финансово постижимо за по-широк набор от хора. Често е предпочитано от млади пациенти, които искат по-икономично и по-малко инвазивно естетично решение. Lite Dentistry предлага лечение, което е неинвазивно; това от своя страна улеснява и ускорява работата на клинициста, което редуцира и цената.

При някои случаи може да се наложи зъболекарят да извърши елонгация на клинична корона или гингивектомия, за да се постигне желаният вид на усмивката, но обикновено е много по-минимално инвазивно, когато преди това зъбите са били подредени с Invisalign Gо. Макар композитните възстановявания да издържат не повече от 3–5 години, това е една отлична възможност за пациентите да изпробват новата си усмивка и може да ги мотивира да инвестират в по-дълготрайно решение в бъдеще.   

Всичко, което трябва да знаете за Lite Dentistry

Как Lite Dentistry използва предимствата на DSDApp?

Приложението DSDApp, което създава симулация на усмивката, е отлично средство, даващо възможност да планирате лечението с Lite Dentistry с изключителна точност. Предимствата на DSDApp за Lite Dentistry са следните:

Избор на случаи

Преди да започнете лечението, DSDApp ви помага да идентифицирате кои ваши пациенти са подходящи за лечение с Lite Dentistry.

Комуникация с пациента

Възможността да покажем на пациента какъв ще бъде финалният вид на усмивката е изключително мотивиращ фактор, гарантиращ одобрението и удовлетвореността на пациента. Наличието на визуализация на финалния резултат, преди да е започнало лечението, ви позволява да покажете как се ще трансформира видът на пациента и ви дава увереност и спокойствие, че ще предоставите точно това, което сте обещали първоначално.

Техническо планиране

Подпомогнати от по-добрия технически контрол над планирането, лекарите по дентална медицина като вас са окрилени и способни да станат по-добри търговци и да мотивират пациентите си да инвестират в своето лечение, като процентът на успеваемост е значително завишен.

Как да започна?

Ако искате да научите всичко необходимо за нашето Lite Dentistry решение, можете да запазите вашето място в един от интензивните DSD Residency Lite Dentistry курсове от следния линк: http://bit.ly/3brsI6R.

Няколко бързи факта за Lite Dentistry

  • Удобна и лесна комбинация между лечение с Invisalign® и директен бондинг.
  • Прецизно планирани лечения, даващи предвидими резултати.
  • Естетична възстановителна терапия на разумни цени, достъпна за по-широка аудитория.
  • Леснопродаваемо решение за естетичната дентална медицина.
  • Не са необходими специални клинични умения.

Бележка: Благодарности на д-р Karla Soto за снимковия материал.