„Усмивка на годината“ Vol. 12/2019 – какво е нужно да знаете, ако възнамерявате да участвате във влиятелния конкурс

Дванадесетото издание на „Усмивка на годината“ е на стартовата линия с няколко козметични ъпдейта в регламента си, които имат за цел да оптимизират денталната надпревара, чиято популярност отдавна премина родните граници. В следващите редове ще ви представим (или по-скоро – припомним) всичко, което трябва да знаете за предстоящото 12-о издание на конкурса.

 

НОВО! ВСИЧКИ КАНДИДАТИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОДГОТВЯТ КРАТКИ ПРЕЗЕНТАЦИИ НА КЛИНИЧНИТЕ СИ СЛУЧАИ

Най-важната промяна в регламента е задължителното изискване за представяне на всеки клиничен случай в кратка презентация по зададен темплейт от организаторите. Това означава, че на церемонията по награждаването всеки участник/екип ще трябва да има готовността да излезе на сцената (разбира се, в случай че спечели награда), за да изнесе кратка 5-минутна презентация, в която да представи собствената си работа. Целта на тази новост е да даде възможност на победителите за по-пълноценно представяне на клиничните случаи, донесли им награда, като ги постави буквално под прожекторите.

 

 

РЕГИСТРАЦИЯ И ПОДАВАНЕ НА ВАШАТА КАНДИДАТУРА

 

1. Продължава партньорството със световноизвестната платформа за управление на събития и конкурси Weemss.

След успешния старт миналата година на партньорството между „Усмивка на годината“ и иновативната платформа Weemss конкурсът ще продължи да бъде прозрачен и дигитализиран и за своето предстоящо 12-о издание.

Благодарение на изключително интуитивния интерфейс на Weemss потребителите ще имат възможността да оформят и изпратят кандидатурата си само с няколко кликвания. Припомняме, че желаещите да участват в конкурса ще трябва да предоставят еднократно необходимата лична и професионална информация при регистрация, като и през 2019 г. ще имат право да изпратят по един клиничен случай във всяка от 6-те категории.

2. Вие сте дизайнер на начина, по който са представени вашите клинични случаи.

След успешна регистрация участниците ще имат възможност да подготвят случаите си поетапно, т.е. могат да редактират своята кандидатура неограничен брой пъти в месеците преди крайния срок – 1 март 2019 г. Чрез Weemss кандидатстващите получават по-голям контрол върху съдържанието и оформлението на клиничните си случаи, като сами могат да редактират описанията, да добавят или да премахват снимки в рамките на зададените лимити (големината на изображенията не може да надвишава 2 MB). Единствената намеса от страна на организатора ще бъде, в случай че не е спазено изискването за анонимност на кандидатурите.

Много е важно да вземете под внимание факта, че след всяка нанесена корекция (независимо дали става дума за промяна в текст или добавяне или премахване на снимки) е необходимо да кликнете върху бутона Save. В противен случай промените, които сте направили, няма да бъдат запаметени.
Препоръчително е денталните лекари да не изчакват последния момент, за да оформят кандидатурата си.

3. Малкa новост в регламента е и изискването зъботехникът да е дал съгласието си за участието на клиничния случай в конкурса.

Целта е да се избегне практиката зъботехникът да не е наясно, че случаят, по който е работил, участва в „Усмивка на годината“.

 

ЖУРИ

1. FEDERICO FERRARIS е новият член на журито.
По традиция имената, които фигурират в журито на „Усмивка на годината“, се променят ежегодно. За предстоящото издание на конкурса към вече добре познатите д-р Ставрос Пелеканос (Гърция) и д-р Рафи Романо (Израел) се присъединява друг световен авторитет – д-р Федерико Ферарис от Италия.
Тримата големи ще поемат сериозната отговорност за оценяването на всички клинични случаи.

2. Пълна прозрачност на вота.
Както миналата година журиращите отново ще получат индивидуален достъп до съдийския панел, осигурен чрез Weemss. Никой от тях няма да има възможност да вижда гласуването на своите колеги, нито пък кои са авторите на клиничните случаи. След приключване на вота резултатите се изчисляват автоматично от системата. Както винаги победителите ще бъдат обявени по време на официалната церемония по награждаването, а на следващия ден всички клинични случаи ще бъдат достъпни за аудиторията на официалния сайт на конкурса www.usmivkanagodinata.com.

3. Административна такса журиране.
Еднократната административна такса в конкурса е на стойност 190 евро. С тази сума се покриват хонорарите на журито, както и разходите за тяхното физическо присъствие в България по време на церемонията. Сумата е дължима при регистрация и дава право на участие с един клиничен случай във всяка категория (всеки дентален лекар може да участва с до 6 различни клинични случая). За студентите участието (съответно в категория „Студентски клиничен случай“) е безплатно.

 

ПРИЧИНИ ДА СПЕЧЕЛИТЕ

Победителите в „Усмивка на годината“ най-добре знаят какви дивиденти носи наградата от конкурса. Преди всичко статуетката от „Усмивка на годината“ укрепва позициите ви сред вашите настоящи пациенти и ви помага да достигнете до нови. Освен това призът прави вашия дентален бранд изключително разпознаваем сред колегите ви – не е изненадващо, че хората се възхищават и се доверяват на победителите и предпочитат да работят именно с професионалисти, които са доказано добри в своята сфера. Подобно голямо признание за върхови постижения във вашата професия ви дава осезаемо предимство пред конкуренцията.

За повече информация посетете официалния сайт на конкурса www.usmivkanagodinata.com.