„Усмивка на годината“ с нова категория през 2019 г.

"Усмивка на годината" с нова категория през 2019 г.

„Ортодонтски клиничен случай с алайнери“ е името на категорията, която вече е учредена и включена в регламента на институционалната проява

В момента тече подготовката на поредното 12-о издание на Националния дентален конкурс „Усмивка на годината“, който на 11 април 2019 г. ще отличи с бляскава церемония работата на българските дентални професионалисти през изминалата 2018 г.

Част от тази подготовка е и включването в регламента на конкурса на нова категория, в която участие ще могат да вземат и денталните професионалисти, които работят ортодонтия с алайнер системи. Това съобщи издателят на Dental Tribune – Уляна Винчева, организатор на конкурса „Усмивка на годината“.

По време на своя досегашен почти 12-годишен живот денталната надпревара винаги е търпяла развитие и е имала претенции да дава разпознаваемост на авторите на модерните и високоестетични дентални резултати. Именно по тази причина наше задължение е да сме адекватни на денталната съвременност, в която подреждането на съзъбието чрез дигитална ортодонтия с алайнер системи набира все по-голяма популярност. През изминалата 2018 г. много български ортодонти преминаха сертификационен курс за „Инвизалайн“. Друга част пък преминаха обучение за ортодонтия с други алайнер системи. Освен всичко именно чрез алайнер технологията и едно последващо избелване на зъбите може да бъде постигната изключителна естетика на усмивката. Като добавим и това, че ортодонтията с алайнери е минимално инвазивен метод, мисля, че би било странно конкурсът да не реагира и да не учреди такава категория. Ортодонтията с алайнери е все още иновативен метод и носи добавена стойност на всички ортодонти, които взеха или предстои да вземат решение да променят статуквото и да работят този тип ортодонтия. А ние в качеството си на организатори на проява, която дава гласност на новите трендове, разбира се, прегръщаме идеята за популяризация на иновациите в денталната професия.“

Изискванията за участие в категорията „Ортодонтски клиничен случай с алайнери“ са идентични с тези в категория „Ортодонтски случай“ и вече са публикувани на уебстраницата на проявата: usmivkanagodinata.com.

Крайният срок за подаване на кандидатури за участие е 1 март 2019 г., след което започва да тече периодът на журирането.

Всички победители ще бъдат обявени на 11 април 2019 г. на официалната церемония по награждаването. 

error: Съдържанието е защитено!