„Усмивка на годината“ награди денталните специалисти за дванадесети път

„Усмивка на годината“ награди денталните специалисти за дванадесети път

Вечерта на 11 април 2019 г. (четвъртък) „МКАР София“ – домът на BMW и MINI в България, бе дом и на официалната церемония по награждаването в конкурса „Усмивка на годината“. 180 души – представители на българския дентален елит, отпразнуваха ежегодните призове. Надпреварата, организирана от Dental Tribune, за дванадесети път отличи и награди постиженията на българските зъболекари и зъботехници.

По традиция „Усмивка на годината“ представи изключително бляскава и професионално организирана церемония, на която за представителите на родния дентален елит отдавна е въпрос на престиж и признание да присъстват.

По покана на организаторите на церемонията присъстваха и двама от членовете на световноизвестното жури: д-р Федерико Ферарис (Италия) и д-р Рафaел Романо (Израел). Те имаха възможност лично от сцената на „Усмивка на годината“ да споделят своите впечатления от кандидатурите.

Тази година в надпреварата участваха 22 клинични случая, създадени от 33-ма специалисти от различни сфери на денталната медицина. Съгласно регламента участниците се състезаваха освен в традиционните седем категории: „Комплексно естетично възстановяване“, „Керамични възстановявания“, „Композитни възстановявания“, „Розова естетика“, „Ортодонтски случай“, „Имплантологичен случай“ и „Студентски клиничен случай“, също и в новоучредената осма категория за 2019 г. „Ортодонтски случай с алайнери“.

Тримата световноизвестни журиращи в конкурса – д-р Федерико Ферарис (Италия), д-р Ставрос Пелеканос (Гърция), д-р Рафаел Романо от Израел,  определиха победителите във всяка от категориите чрез анонимен вот, осъществен онлайн. В две от категориите – „Комплексно естетично възстановяване“ и „Керамични възстановявания“, се стигна до балотаж поради равен резултат в първото журиране. 

Вижте кои бяха наградените в специалното издание Усмивка на годината“, част от настоящия брой на Dental Tribune.