„Усмивка на годината 2020“ с обновена система за оценяване

„Усмивка на годината 2020“ с обновена система за оценяване

Тринадесетото издание на конкурса на Dental Tribune, което вече е в сериозен процес на подготовка, ще е с обновена система за оценяване.

Осигурявайки прозрачност, целта ни е да работим по темата за печелене на доверието на нашата аудитория и по този начин – за нейното увеличаване. Защото без доверие и емпатия няма как конкурсът да има лоялни и много на брой участници.“

В момента организаторите работят по това обновяване с избрана фокус група, както и с международното жури, като идеята е всеки един участващ клиничен случай да бъде журиран по-пълноценно, детайлно и ясно.

Най-общо новото ще се състои в това, че всяка категория ще има между 4 и 8 различни критерия за оценка, като всеки критерий ще се журира от 1 до 10. Отделно от това различните критерии ще имат и различна тежест, която ще бъде формулирана отново от 1 до 10. Припомняме, че журирането на клиничните случаи в конкурса досега се осъществяваше с оценка по десетобалната система от страна на тримата журиращи.

„Внедряваме тази новост, защото и онлайн платформата, която използваме за мениджмънта на целия конкурс, ни дава такава възможност, тъй като през 2019 г. тя представи сериозни ъпдейти. Въпросният софтуер дори бе ребрандиран тази година – досегашният и добре познат WEEMSS, който конкурсът използваше последните 2 години, бе преименуван в EVALATO, като работата с ъпдейтвания с много нови характеристики продукт, освен че ще е с подобрени възможности, ще е и по-интуитивна и по-приятна и за журито, и за участниците, и за организаторите“ – коментира организаторът на конкурса Уляна Винчева. „С това обновяване на системата за оценяване чрез посочване на ясни и точни критерии ще издигнем сериозно нивото на конкурса и ще удовлетворим и най-скептичните умове, защото имаме идея оценката и коментарите на журито да бъдат представени по време на церемонията по награждаването, както и в нашите медийни печатни и дигитални канали. Осигурявайки прозрачност, целта ни е да работим по темата за печелене на доверието на нашата аудитория и по този начин – за нейното увеличаване. Защото без доверие и емпатия няма как конкурсът да има лоялни и много на брой участници“ – добави още Винчева.

Обновената система за оценяване ще бъде представена през есента на тази година както на уеб сайта на конкурса, така и в следващия септемврийски брой на Dental Tribune. Крайният срок за кандидатстване в следващото издание на конкурса е 1 март 2020 г., а официалната церемония по награждаването е планирана за 9 април 2020 г.

Крайният срок за кандидатстване в следващото издание на конкурса е 1 март 2020 г., а официалната церемония по награждаването е планирана за 9 април 2020 г.