„Усмивка на годината“ 2018 – рекорден брой кандидатури и 2 балотажа

Вечерта на 17 май 2018 г. (четвъртък) столичният Sofia Live Club събра 250 души – представители на българския дентален елит и официални гости от страната и чужбина. Поводът беше официалната церемония по награждаването в единадесетото издание на Националния дентален конкурс „Усмивка на годината“. Надпреварата, организирана от българското издание на международната медия – „Дентал Трибюн“, за пореден път отличи и награди постиженията на българските зъболекари и зъботехници.

 

По традиция „Усмивка на годината“ представи изключително бляскава и професионално организирана церемония, на която за представителите на родния дентален елит отдавна е въпрос на престиж и признание да присъстват.

Събитието бе уважено от множество официални гости от страната и чужбина, между които Гернот Шулер – главен директор на Ivoclar Vivadent за Австрия и Източна Европа, Панайотис Перос – управител на компанията Invisalign за Европа, Богдан Туфеану – управляващ директор на Dentstore.

По покана на организаторите на церемонията присъстваха и двама от членовете на световноизвестното жури: д-р Ставрос Пелеканос (Гърция) и д-р Рафи Романо (Израел). Те имаха възможност да споделят своите впечатления от кандидатурите лично от сцената на „Усмивка на годината“. Д-р Флорин Кофар (Румъния) пък беше записал специален видеопоздрав към аудиторията, който беше излъчен на екрана в залата.

Тази година в надпреварата участваха 38 клинични случая, създадени от 54 специалисти от различни сфери на денталната медицина – рекорден брой в историята на конкурса след пилотното издание през 2007 г. Съгласно регламента кандидатурите се състезаваха в традиционните седем категории: „Комплексно естетично възстановяване“, „Керамични възстановявания“, „Композитни възстановявания“, „Розова естетика“, „Ортодонтски случай“, „Имплантологичен случай“ и „Студентски клиничен случай“.

Четиримата световноизвестни журиращи в конкурса – д-р Франческо Минтроне (Италия), д-р Ставрос Пелеканос (Гърция), д-р Рафи Романо от Израел и д-р Флорин Кофар (Румъния), определиха победителите във всяка от категориите чрез анонимен вот, осъществен онлайн. След приключване на първия етап на журиране в две от категориите не бяха излъчени победители – три кандидатури в „Ортодонтски случай“ и две в „Имплантологичен случай“ имаха равен резултат и отидоха на балотаж. Дори след втория рунд обаче журито изпита затруднения да посочи само един победител и в двете категории.

По тази причина за първи път в историята на конкурса организаторите съвместно с журито взеха решение да бъдат излъчени по двама победители в категориите: „Имплантологичен случай“ и „Ортодонтски случай“.

Ето и имената на победителите в конкурса:
Д-р Бояна Бянова отнесе две статуетки: в категории „Композитни възстановявания“ в екип с д-р Седеф Рахвалиева и „Керамични възстановявания“ в екип с д-р Седеф Рахвалиева и зт. Росен Завратчийски.

Двамата победители в оспорваната категория „Ортодонтски случай“ са д-р Мила Стоянова и д-р Константин Константинов в екип с д-р Калоян Пенчев.

Миналогодишната си победа в най-сложната категория „Комплексно естетично възстановяване“ повтори д-р Венцеслав Станков в екип с д-р Константин Тончев и зт. Стефан Петров.

Д-р Станков спечели и в категория „Розова естетика“, отново с участието на д-р Константин Тончев.

В „Имплантологичен случай“ със статуетки си тръгнаха два екипа: 1) д-р Бранимир Кирилов, д-р Софиен Риахи и зт. Стефан Петров, и 2) д-р Младен Камбов и зт. Стефан Петров.

Статуетката в „Студентски клиничен случай“ отиде при Стоян Русев, който в момента е студент 4-ти курс във ФДМ–Варна.
Всички наградени дентални професионалисти получиха красиви дизайнерски статуетки, грамоти и материални награди, осигурени от партньорите на „Усмивка на годината“.

Единадесетото издание на конкурса подкрепиха компаниите Dentstore, Ivoclar Vivadent, BioHorizons, Invisalign и автомобили Jeep. Международната платформа за мениджмънт на събития Weemss.com направи възможно протичането на всички етапи на конкурса да се осъществи изцяло онлайн, а иновативната WNESS TV е основен медиен партньор на проявата.

Всички клинични случаи вече са публикувани на официалния сайт на „Усмивка на годината“: www.usmivkanagodinata.com.

Церемонията по връчване на наградите в следващото, 12-о издание на конкурса ще се състои на 11 април 2019 г., а крайният срок за подаване на документи е 1 март 2019 г.

 

 

 

 

 

 

 

error: Съдържанието е защитено!