Университетската магистърска програма по орална имплантология (UMOI) стартира с българско участие

Университетската магистърска програма по орална имплантология (UMOI) стартира с българско участие

От 1 до 5 април в Istituto Stomatologico Toscano в болница „Версилия“ в курорта Lido di Camaiore, се проведе първият от четирите модула на обучението по орална имплантология с ръководител и дизайнер на проекта проф. Уго Ковани. В едногодишната програма се включиха четирима млади български професионалисти: д-р Георги Шуплев, д-р Тодор Симидчиев, д-р Иво Францов, д-р Виктор Петров. Dental Tribune Bulgaria в качеството си на партньор на института помоли участниците в програмата да споделят своите впечатления за обучението, които представяме тук.

Д-р Иво Францов:

За мен oбучението в UMOI бе една вълнуваща седмица, изпълнена с много позитивни емоции и запознанства с нови хора. Обучението е на високо ниво. Начинът на поднасяне на материала, лекциите и упражненията са изключително професионално направени. Курсът е добре структуриран, информацията е изчерпателна, разбираема и добре поднесена. Много ми хареса и практическата част. След всяко упражнение натрупвам знания и умения, които мога да приложа в своята практика. Лично за мен е чест да бъда част от този мастър курс и с нетърпение очаквам следващите модули.

Д-р Виктор Петров:

Впечатленията ми от курса са изключително положителни. Останах наистина приятно изненадан. Организацията беше доб-ра, лекторите на ниво, темите и разискваните въпроси напълно покриха очакванията ми и даже ги надминаха. Материалът бе интересно поднесен. Лекторите ни отделяха наистина много внимание и отговаряха на всичките ни въпроси в детайли. Много ме впечатли фактът, че в последния ден от обучението отделиха близо половин час, за да обсъдим на големия екран заедно с колегите един мой предстоящ голям случай.

Доволен съм и от практичес-кия курс на тема мукогингивална хирургия, който бе проведен с изключително внимание от страна на лектора, като се бяха постарали да ни бъдат подадени на USB памет всички клипове с различните видове шевове. Смятам, че това е от изключителна полза дори и за по-напредналите в хирургията колеги. Очаквам с голямо нетърпение следващия модул през юни.

За красотата на Тоскана мисля, че няма смисъл да говоря. След лекциите ни остана време да пообиколим голяма част от градовете около нас, а там със сигурност имаше какво да се види.

Д-р Тодор Симидчиев:

Обучението  беше много доб-ре структурирано: започна от нулата с анатомия, прекрасни трупни и хистологични препарати, много полезни както за вече работещи в сферата, така и за начинаещите от групата. Лекторите бяха много положително настроени, отзивчиви, с желание да покажат колкото се може повече опит и случаи. Курсът ми донесе запознанства с лекторите, с чуждестранни колеги от други страни и нови приятелства с български колеги. Нямаше въпрос, който да бъде зададен на лекторите и да не беше обхванат от А до Я. Освен добре структурираните лекции имаше и практични упражнения, а и домашни. Очаквам с нетърпение следващите няколко срещи.

Д-р Георги Шуплев:

След преминалото първо ниво в Istituto Stomatologico Toscano бих искал да изкажа възхищението си от преподавателския състав (от цяла Италия) и от желанието им да ни предадат знанията си по най-достъпен начин. Хареса ми индивидуалното им отношение към всеки от нас и обсъждането на случаи от ежедневната ни практика. Дългогодишният им опит личи във всеки от отговорите, които получихме на многобройните си въпроси по време и след техните лекции, операциитe на живо и практическата част. Обменихме опит с колеги, дошли да чуят нещо ново като нас. А Тоскана – просто трябва да се преживее – усещането е невероятно! 

Следващото обучение на Istituto Stomatologico Toscano, което представяме, e тридневен практически курс върху пациенти за хирургично поставяне на импланти, който ще се проведе в Лисабон на 12, 13 и 14 септември.

Практически курс върху пациенти за хирургично поставяне на импланти

Практически курс върху пациенти за хирургично поставяне на импланти. Дата: 12, 13 и 15 септември 2019 г. (четвъртък, петък и събота), Лисабон, Португалия. Водещи на курса: проф. Ugo Covani и д-р Guiuseppe Bonetto.