Septodont пуска на пазара нова генерация електронни спринцовки за анестезия

Septodont пуска на пазара нова генерация електронни спринцовки за анестезия

Septodont, най-големият в света производител на анестетици в денталната медицина, винаги е бил на челна позиция в денталния свят, като предлага широка гама от продукти и услуги за денталните лекари. Septodont не спира да прави иновации с Dentapen – новата генерация електронни спринцовки.

Изпълнението на правилната анестезия е първата стъпка към безболезнените преживявания на пациента.

Анестезията е първият и основен етап от повечето дентални процедури. Когато използват стандартна спринцовка, зъболекарите се сблъскват с редица проблеми: спазване на препоръчителното време за инжектиране (1 милиметър на минута), вариации в налягането, което има опасност да увреди тъканите и да причини дискомфорт на пациента, съхраняване на качеството на инжекционните разтвори през деня. С Dentapen – нова генерация електронни спринцовки за изпълнение на безболезнени анестезии, голяма част от тези трудности са отстранени. Както с повечето електронни спринцовки, работата с Dentapen се отличава с непрекъснато инжектиране на подходяща скорост. Това дава възможност на зъболекаря да се съсредоточи повече върху въвеждането на иглата, което води до по-добър контрол на инжектирането и намаляване на болката на пациента. Например по време на едно проучване, проведено сред 50 зъболекари, на които е направена палатинална анестезия, 96% от тях предпочели анестезиите с електронна спринцовка пред конвенционалната, а усещането им за болка било с 2 фактора по-ниско. Това, което отличава спринцовките Dentapen, е, че те са монолитни интуитивни устройства, без необходимост от кабели и бързо стават неизменна част от ежедневието на клинициста. Без конзола, без педал за управление, без туби за пълнене или опасни материали за еднократна употреба. Може да се държи по два начина – за крилете като нормална спринцовка или като химикалка за прецизно инжектиране по време на специфични манипулации. А денталните лекари имат възможност да ползват който и да е местен анестетик или любимата си игла. Пациентите откриват, че малкият, модерен вид на спринцовката буди по-малко страх и носи повече спокойствие, което им помага да се отпуснат.

За Septodont: Вече над 80 години Septodont заема основно място в производството на дентални материали и местни анестетици за дентално приложение. Днес те са лидер в средствата за овладяване на болката, като присъстват в над 150 държави и са преминали одобрение от съответните регулаторни органи. Septodont има 8 производствени предприятия на 4 континента, които са разположени в Канада, САЩ, Индия, Франция (3), Бразилия (2). 

За повече информация посетете: www.septodont.com