Предстои втори сезон на университетската магистърска програма по имплантология (UMOI) на Istituto Stomatologico Toscano и Guglielmo Marconi University

Предстои втори сезон на университетската магистърска програма по имплантология (UMOI) на Istituto Stomatologico Toscano и Guglielmo Marconi University

Вече са ясни датите и пълната програма на втория сезон на изключително успешната магистърска програма по орална имплантология на Тосканския дентален институт в партньорство с Guglielmo Marconi University, създадена и ръководена лично от проф. Уго Ковани, който е създател и председател на института, световноизвестен със своята научноизследователска дейност.

Припомняме, че през 2018 г.гDental Tribune България“ подписа партньорски договор за представителство на денталния институт, в резултат на което четирима български дентални лекари (двама от които живеят и работят в Белгия) предстои да завършат своите едногодишни магистратури през януари 2020 г.

Обучението се провежда в Istituto Stomatologico Toscano, базиран в болница гВерсилия“ в курорта Lido di Camaiore, Италия, и се състои от 4 модула. Едногодишната програма е компилация от лекции на място, практически сесии в института, както и персонално студентско обучение, провеждано вкъщи.

Университетска магистърска програма по орална имплантология (UMOI) 2020
(март 2020 – ноември 2020)
Лидо ди Камайоре, Италия

Университетската магистърска програма по орална имплантология (UMOI) е предназначена за общопрактикуващи лекари по дентална медицина, които вече са направили първите си стъпки в сферата на имплантологията – имат някакъв опит в поставянето на импланти, но искат да развият практическите си умения и да натрупат солидни научни знания, за да могат да предоставят безопасно, адекватно и ефективно лечение. В 12-месечната модулна програма са взети под внимание времевите ограничения и работни задължения на участниците.

В рамките на обучението те трябва да посетят университетския център във Версилия четири пъти. Всеки престой продължава 5-6 дни, посветени на лекционни сесии, практически занятия и хирургия на живо под ръководството на членовете на международния факултет, гост лектори и други студенти.

След успешното приключване на програмата, участниците ще получат академичната титла “Магистър на науките (MSc.) по орална имплантология”. Дипломираните участници ще могат независимо да планират и изпълняват лечебни планове за лечение на пациенти, нуждаещи се от имплантно протезиране. Освен това те ще притежават необходимите умения, за да селектират, анализират и интегрират в собствените си практики пълен набор от лечения и знания в сферата на денталната имплантология.

Теоретичните лекции и практическите упражнения ще помогнат на участниците да придобият специфични умения и клиничен опит в работата с дентални лазери. Клиничните занятия ще се проведат в новата Катедра по лазерна терапия и хирургия, като участниците ще имат възмож- ност да оперират върху пациенти на живо под ръководството и наблюдението на преподава- телите.

За да завършат обучението, участниците ще трябва да подготвят дисертация на имплантологична тема, върху която ще имат възможност да работят по време на академичната година, и която ще бъде обсъдена в края на курса.

Локация

Istituto Stomatologico Toscano, болница “Версилия”, Лидо ди Камайоре

Кредити за продължаващо медицинско обучение (CME):Завършилите обучението ще получат 60 CME кредита, които са еквивалент- ни на национално признатите часове за продължаващо образование.

За контакти:

formazione@istitutostomatologicotoscano.it
Prof. Ugo Covani
covani@covani.it
Dott. Giovanni B. Menchini Fabris
gbmenchinifabris@yahoo.it

Минимален брой участници: 15

Преподаватели:

Ugo Covani, Antonio Barone, Giovanni Battista Menchini Fabris,

Luigi Rubino, Giuseppe Iaria, Angelo Sisti, Luigi Canullo, Enzo Rossi, Michele Nannelli, Massimo Buda, Annamaria Genovesi, Domenico Baldi, Roberto Crespi.

Програма:

Обучението ще се проведе на английски език.

Обучението е комбинация от лекции на място в кампуса и практически сесии (Istituto Stomatologico Toscano, болница “Версилия”, Лидо ди Камайо- ре) и самостоятелни занятия. Груповите занятия ще се проведат в рамките на четири седмици, от понеделник сутрин (с начален час 9.00 ч.) до петък (17.30 ч.)

Практически занятия:

  • 1 модул: понеделник, 30 март 2020 – петък, 3 април 2020
  • 2 модул: понеделник, 18 май 2020 – петък, 22 май 2020
  • 3 модул: понеделник, 28 септември 2020 – петък, 2 октомври 2020
  • 4 модул: понеделник, 23 ноември 2020 – петък, 27 ноември 2020

Такса: €6610

Плащането се осъществява на две вноски:
Първа вноска: €3000 към UNIMARCONI, в срок до 30.12.2019 г.
+ Такса Fellowship €610 се заплаща заедно с първата вноска към istituto Stomatologico Toscano.
Втора вноска: €3000 към UNIMARCONI, в срок до 30.06.2019 г.

За повече информация: 0897 958 320
Dental Tribune България

Dental Tribune e официален партньор на Istituto Stomatologico Toscano.

За Istituto Stomatologico Toscano

Тосканският дентален институт е фондация с нестопанска цел за клинично, научно и продължаващо професионално образование по дентална медицина, която вече 20 години организира програми и курсове за продължаващо обучение за зъболекари и хигиенисти, както и за парамедици, стъпвайки върху богатия опит на преподавателите в института. Тосканският дентален институт е към болница гВерсилия“ в гр. Лидо ди Камайоре, Тоскана. Създател и председател на института е проф. Уго Ковани.

Той е професор по дентална медицина в Университета в Пиза, гост лектор към Катедрата по орална и лицево-челюстна хирургия на Нюйоркския щатски университет в гр. Бъфало, бивш президент на Италианското общество по орална хирургия, бивш президент на Европейския борд по орална хирургия, автор на редица книги и около 200 публикации в реномирани журнали.