Международният конкурс „Усмивка на годината“ с двойно повече категории през 2022 г.

11 допълнителни категории, добавяне на нови членове на журито и въвеждане на селектирано журиране са основните нови акценти на конкурса

За своето петнадесето юбилейно издание конкурсът, превърнал се в сцена на съвършенството в денталната професия, ще даде възможност на зъболекари и зъботехници в страната и по света да се състезават в общо 22 категории, тъй като организаторите добавят 11 нови такива. „Ендодонтски клиничен случай“ и „Лицева естетика в зоната на устните“ са две изцяло нови категории. Останалите нови категории са всъщност резултат от диференциране на добре познатите такива.

Удвояването на броя на категориите ще удвои броя не само на участниците, но и на победителите, което ще даде допълнителен тласък в развитието на авторитетната проява. През последните години денталната медицина се промени неимоверно. Проектът „Усмивка на годината“, като огледало на модерно мислещия млад дентален професионалист, е естествено да претърпява ежегодни ъпдейти, най-вече по отношение на включването на нови категории.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА СЦЕНАТА НА „УСМИВКА НА ГОДИНАТА“ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ЕНДОДОНТИСТИ.

„Дълги години от самото създаване на конкурса ендодонтията беше несправедливо оставена в ъгъла, тъй като смятахме, че тази специалност няма много общо с денталната естетика, която лежи в основата на концепцията на конкурса. Буквално погледнато, това наистина е така. Но ако разгледаме клиничните случаи в архива на „Усмивка на годината“ в категория „Комплексно естетично възстановяване“, ще открием, че в много от тях е било реализирано ендодонтско лечение като една от трите задължителни специалности. Затова решихме, че е време да включим в конкурса работата на професионалистите от най-неинвазивната област от денталната медицина, която всъщност, запазвайки зъби, участва съвсем пряко в създаването на естетиката на усмивката“ – коментира организаторът на конкурса Уляна Винчева.

ЛОГИЧНО НОВОВЪВЕДЕНИЕ Е И ВКЛЮЧВАНЕТО В РЕГЛАМЕНТА НА ДВЕ АБСОЛЮТНО НОВИ КАТЕГОРИИ ОТ СФЕРАТА НА ЕСТЕТИЧНАТА МЕДИЦИНА: „УСТНИ“ И „ЛИЦЕВА ЕСТЕТИКА В ПЕРИОРАЛНАТА ЗОНА“. Много дентални лекари завършват леченията си с подобряване на линията на устните, както и зоната около тях, така че тази нова категория идва съвсем естествено.

Ето и пълен списък на всички категории, включени в регламента на конкурса „Усмивка на годината 2022“, считано от 1 октомври 2021 г.:

 

1. „Комплексно естетично възстановяване“

2. „Керамични възстановявания“

• Единично възстановяване с керамика

• Керамични възстановявания във фронта

• Керамични възстановявания в дисталния участък

• Керамични възстановявания на цяла уста

3. „Композитни възстановявания“

• Композитни възстановявания във фронта

• Композитни възстановявания в дисталния участък

• Композитни възстановявания на цяла уста

4. „Имплантологичен случай“

• Множествени възстановявания с импланти

• Единично възстановяване с импланти

5. „Розова естетика“

6. „Ортодонтски случай“

• Фиксирана ортодонтия за възрастни

• Фиксирана ортодонтия за деца и подрастващи

• Ортодонтия с алайнери

7. „Клиничен случай с изцяло дигитален протокол“

8. „Ендодонтски клиничен случай“

• Ендодонтско лечение

• Ендодонтско релечение

• Микрохирургична ендодонтия

9. „Лицева естетика в зоната на устните“

• Устни

• Лицева естетика в периоралната зона

10. „Арт дентална фотография“

11. „Студентски клиничен случай“

 

Вследствие удвояването броя на категориите в журито на конкурса също ще влязат нови имена, които ще бъдат анонсирани допълнително .

Към момента цялото звездно миналогодишно жури потвърди своето присъствие и за новото издание, а именно: д-р Rafael Romano, Израел, д-р Mirela Feraru, Румъния, д-р Giulio Rasperrini, Италия, д-р Walter Devoto, Италия, д-р Ziegfried Marquardt, Германия, и Ciprian Boca, Румъния.

НОВОСТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЖУРИРАНЕТО ЩЕ Е ВЪВЕЖДАНЕТО НА Т. НАР. СЕЛЕКТИРАНО ЖУРИРАНЕ.

Поради увеличаването броя на категориите отделни специалисти ще журират в отделни категории, в които имат категорична експертиза, а не както беше досега – всички членове на журито гласуват във всички категории. Така ще се елиминира възможността член на журито, който не е на „ти“ в детайли с дадена специалност, да има право да дава своя глас. Целите на промяната са ясни: обективна и професионална оценка на кандидатурите.

Вече тече подготовката по организацията на 15-ото юбилейно издание. Регистрацията ще бъде отворена на 1 ноември 2021 г., а крайният срок за кандидатстване е 1 април 2022 г. 23:45 ч.

Официалната церемония ще се състои на 19 май 2022 г. в 19:30 ч. в София, като мястото ще бъде съобщено допълнително.

За повече детайли посетете уебстраницата на конкурса:

www.smileoftheyear.com