Международният конкурс „Усмивка на годината“ обновява журито си за 2021 г.

Световните авторитети

д-р Siegfried Marquardt и д-р Mirela Feraru

се присъединяват към оценяващите в 14-ото издание на конкурса

Те ще заемат местата на д-р Federico Ferarris и д-р Stavros Pelekanos, които оценяваха клиничните случаи в конкурса през последните три години. Двамата професионалисти са прекрасно допълнение поради всеобхватността на клиничния си опит и образование.

„С годините денталното лечение се промени много. Тъй като конкурсът си е абсолютен „тренд сетър“ в денталната медицина, бих казала, че наблюдаваме нова тенденция, съгласно която, за да си изключително добър тесен специалист, е необходимо да имаш много добри познания и в други области. Например – дори и чистите ортодонтски случаи в конкурса се завършват с естетични възстановявания. В този смисъл, за да е максимално обективно и коректно в оценките си журито, е необходимо да е съставено от специалисти с опит в комплексните възстановявания. Всеки член на журито журира с равна тежест на гласовете си във всичките десет категории. Затова съм изключително доволна, че Mirela Feraru и Siegrified Marquardt се присъединяват към журито, тъй като те са пример за мултидисциплинарни дентални лекари. А страстта и познанията на Мирела към денталната фотография също много ще помогнат за адекватно оценяване“ – коментира организаторът на конкурса Уляна Винчева.

 

ТАКА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЖУРИТО ЗА 2021 Г. СА СЛЕДНИТЕ:

Д-р Rafael Romano

Д-р Giulio Rasperini

Ciprian Boca
(който журира само в категорията
„Арт дентална фотография“).

 

ЕТО И КРАТКО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НОВИТЕ ДВАМА ЧЛЕНОВЕ НА ЖУРИТО:

 

Д-Р MIRELA FERARU, се дипломира през 2005 г. от Факултета по дентална медицина към Университета в град Тимишоара, Румъния. От 2009 г. тя е неизменна част от екипа на Bichacho Clinic, като интересите ѝ са насочени към лечения с интердисциплинарен подход. Тя има задълбочени познания и опит във всички сфери на периопротетичната естетична дентална медицина, концентрирани основно в ресторативните и периопластичните хирургични интервенции. Освен чрез публикуване на случаи в международни форуми и групи тя преследва своята страст да споделя своите опит и умения с останалите и чрез изнасяне на лекции, преподаване и водене на обучения по целия свят в сферата на комплексните естетични възстановявания и периопротетичните концепции и лечения. Д-р Feraru притежава дългогодишен опит във висококачествената дентална фотографска документация и го споделя с колеги от целия свят чрез лекции и практически курсове. Автор е на бестселъра Dental Visualization, издаден от Quintessence Publishing през 2018 г.

 

Д-Р SIEGFRIED MARQUARDT е завършил университета „Лудвиг и Максимилиан“ в Мюнхен. В рамките на две години е бил асистент на проф. Peter Fuchs отново в Мюнхен, след което е изкарал следдипломни обучения в Турку, Финландия, Бостън и Хюстън, САЩ. Той работи в частна практика от 24 години в Тегернзе, Германия, като се е специализирал в сферата на имплантологията, пародонтологията, протезирането, естетичната и функционалната дентална медицина, както и спортната дентална медицина. Д-р Marquardt е основател и изпълнителен директор на Z.a.T. Fortbildungs GmbH, която се занимава с организирането на интернационални дентални симпозиуми и практически курсове. През 2001 г. той бе сертифициран като първия специалист по естетична дентална медицина в Германия от Немската академия по естетична дентална медицина (German Academy of Aesthetic Dentistry – DGÄZ) и като специалист имплантолог от Европейската дентална асоциация (European Dental Association – EDA, BDIZ-EDI). Той е активен член на Европейската академия по естетична дентална медицина (European Academy of Esthetic Dentistry – EAED), както и на редица други национални и международни специализирани асоциации. Заема професорско място в Немската академия по практика и науки (German Academy of Practice and Sciences – DGZMK, APW) и е преподавател в следдипломни магистърски програми към DGZMK / DGÄZ / APW (Университет Грайфсвалд, Мюнхен).

Срокът за подаване на документи в поредното издание на конкурса е 1 май 2020 г., а официалната присъствена церемония в тесен кръг е планирана за 10 юни. Всички детайли за конкурса можете да видите на www.smileoftheyear.com

Предишна публикация
Следваща публикация