„Лятното турне на титаните“ събра имплантолози, пародонтолози и протезисти в к.к. Златни пясъци

От 14 до 17 юни се проведе третото издание на годишната среща на имплантолози, пародонтолози и протезисти „Лятното турне на титаните“, което тази година избра отново Северното Черноморие за своя локация. Организаторът на проявата – Implant BH – официален вносител на имплантната система BioHorizons за България, събра 60 дентални лекари от цялата страна в INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites в к.к. Златни пясъци. Програмата включваше редица лекции и практически курсове на авторитетни български специалисти, както и премиерата на „Нови хоризонти“ – конкурса за имплантологичен случай, награждаващ постиженията на младите български имплантолози.

„Турнето“ започна на 14 юни (четвъртък) с финала на „Нови хоризонти“, в който финалистите имаха възможност да представят своите клинични случаи пред публика. В пилотното издание на конкурса участваха млади имплантолози до 35-годишна възраст, които се състезаваха за голямата награда на стойност 7500 щ.д. – 20 импланта + хирургичен сет, предоставени от BioHorizons.

Научната програма стартира на 15 юни (петък), като по традиция темите бяха разделени в 4 сесии: пародонтологична с д-р Венцеслав Станков, имплантологична с д-р Пресиян Кръстев, протетична с доц. д-р Димитър Филчев и интердисциплинарна с д-р Павел Панов.

Задълбочената лекция на д-р Станков беше фокусирана върху новостите в естетичната пародонтология. Той сподели с присъстващите не само своите добри практики, но и грешките си при планирането и решението на предизвикателни пародонтологични случаи.

В сесия „Имплантология“ д-р Пресиян Кръстев сподели своя опит и разкри тънкостите при имедиатното имплантиране в сесия „Имплантология“. В следващата сесия доц. д-р Димитър Филчев разкри някои протетични трикове, които прилага в своята практика за постигане на блестящи резултати, а за финал д-р Павел Панов представи част от своя опит с имплантната система BioHorizons.

Съботният ден стартира с лекция на д-р Кирил Динов и зт. Клаудио Нанини (Италия), които представиха подробен протокол за тотална рехабилитация върху импланти – от първата визита на пациента до финалните възстановявания. Следобед се проведе и практически курс с двамата специалисти на тема „Провизорна фаза – смисъл и етапи при цялостно възстановяване“. Участниците имаха възможност да усъвършенстват и обогатят уменията си с практически техники за ключовите етапи от процеса на рехабилитация.

Паралелно се състояха още два практически курса: д-р Пресиян Кръстев демонстрира техники за имедиатно имплантиране при молари, а д-р Бранимир Кирилов разгледа хирургичната техника на синус-лифта, вертикална аугментация на алвеоларния гребен и различни хирургични техники и съвременни материали в курс на тема „Вертикална костна аугментация в дистален участък на горна челюст“.

Край на тридневната среща сложи официалната галавечеря, на която беше награден победителят в конкурса „Нови хоризонти“. Голямата награда спечели д-р Младен Камбов, с което затвърди факта, че е сред най-обещаващите имплантолози в страната, след като само няколко седмици по-рано отнесе и статуетка от националния конкурс на в. Dental Tribune – „Усмивка на годината“, в категория „Имплантологичен случай“.

Скоро очаквайте повече информация за следващото „Лятно турне на титаните“.

 

error: Съдържанието е защитено!