Less is More

Less is More

Кога по-малкото е повече? Един от възможните отговори е: когато получим повече от по-малкото.

Каква може да е ползата ни от живот с етикет „минимализъм“? Възможно ли е да съществуваме пълноценно, като си осигуряваме абсолютния минимум в свят, който с всяка изминала година изисква от нас да сме все по-свързани, все по-ангажирани, все по-затрупани с благини? Разбира се, че е възможно. Стига да не изпадаме в крайности.

Минимализмът цели да се отърве от излишното. Да премахне всичко, чиято липса няма да се забележи, без по този начин да се загуби основната идея или послание. Защо? Защото ще бъдем по-щастливи, фокусирани и успешни.

В настоящия брой посланието ни е свързано с минимализма. Можете да откриете препратки към тази концепция в статията за симулаторите за виртуална реалност в денталното обучение, в тази за BOPT – препарационната техника с wow ефект, без пилене, както и в статията, засягаща темата „биомиметика“.

Идеята ни е да ви дадем само посока за размисъл и да ви приканим да обмислите прилагането на принципите на минимализма в личния си живот (като разчистите всички токсични взаимоотношения с хора), минимализма в пространствата, които обитавате (като наистина изхвърлите всички вещи, които не ви носят радост). Най-важното е обаче да постигнете минимализъм в мислите си. Изхвърлете всички излишни такива и направете място за положителни мисли.

Принципът на минимализма може да бъде приложен и в изборите ви за продължаващо образование (не е необходимо да посещавате хаотично и много на брой курсове и семинари, а внимателно проучете и подберете малко, но качествени обучения по специалността ви). Мислейки минималистично, опитайте да не затрупвате кабинетите си с материали и консумативи; избирайте малко на брой и вид, но качествени.

Приложете принципа на минимализма и по отношение на пациентите си. Изчистете с четката тези, които ви натоварват и само мисълта за среща с тях ви прави нещастни. Ще загубите малко пари в началото, но когато сте фокусирани с по-малко на брой, но „качествени“ пациенти, бизнесът ви неусетно ще започне да процъфтява.

Изберете „многото“ пред „малкото“ и осигурете простор не само за идеите си, но и за самите вас.

Разчистете ненужното, за да създадете място за положителната промяна в живота ви!

Минимализъм в кутийка.

Нужна ви е само четка.