Избират на живо новите титани в имплантологията

Избират на живо новите титани в имплантологията

Четвъртото издание на конкурса с най-голям награден фонд – „Нови хоризонти“, ще се проведе през юни

България търси Млад имплантолог 2021.

Така би звучала темата на единствения по рода си у нас конкурс за млади имплантолози „Нови хоризонти“ през следващата година. Защото амбицията на организаторите му е да го проведат досущ като по телевизията.

Победителят ще бъде излъчен след пряк сблъсък между финалистите, които ще представят и защитят своите случаи на живо – пред авторитетно жури от най-добрите имплантолози в България и публика от квалифицирани дентални специалисти. И пред камера.

А цялото съсловие и близките на финалистите ще могат да проследят състезанието онлайн и да подкрепят с гласуване своя фаворит.

„Избрахме за 2021 година този по-нестандартен формат, защото сме убедени, че освен по-атрактивен той ще е и по-полезен“, обясни управителят на „Имплант Би Ейч“ Данаил Тодоров. Компанията е организатор на конкурса и официален вносител на денталните импланти BioHorizons за България.

Вдъхновението „Нови хоризонти“ през 2021 г. да наподобява популярни риалити състезания като „Гласът на България“, „България търси талант“ или „Сблъсък“ дошло от кризата с COVID-19.

„Противоепидемичните мерки наложиха по-голямата част от третото издание на конкурса да се проведе онлайн. Изнасянето на дебатите и гласуването в интернет привлече много по-широка аудитория и получи много по-сериозен отзвук. А това работи за популяризирането и развитието на имплантологията много повече, отколкото, ако сме само ние в една зала“, разказа Данаил Тодоров.

„Обмяната на идеи, дискусиите, критиките и споровете са изключително ценни за всички – състезатели, жури, публика, организатори. Особено ако в тях участват и истински титани на имплантологията, как­вито без съмнение са членовете на нашето жури“, заключи организаторът на конкурса.

Напълно съгласни с това са победителите от неговото последно издание – д-р Ивайло Пашов от клиника „Нуридент“ и д-р Любомир Богомилов от BB Dental.

„За мен изслушването пред журито беше най-интересната част от състезанието. Смятам, че представянето на случаите пред по-широка аудитория от колеги и възможността те да ги оценяват биха имали по-голяма добавена стойност за всеки един участник“, заяви д-р Пашов, който спечели състезанието в категория „Множествени възстановявания“.
„Прякото състезание и изслушванията пред журито бяха най-полезната част за всички. Контактът със специалистите от журито и участниците, както и споделеният опит от тях бяха безценни“, потвърди и победителят в категория „Единични възстановявания“ д-р Богомилов.

И двамата са категорични, че ще участват и в следващите издания на конкурса. Д-р Богомилов дори сподели, че вече има няколко достойни за целта случая в развитие.

А ето рецептата за успех на д-р Пашов: „Да лекуваме пациента така, сякаш е собствената ни майка! Случаят, с който спечелих конкурса, е много специален за мен, защото това наистина беше тя“.

Двамата имплантолози горещо препоръчват на своите колеги да участват в конкурса.

„В самата подготовка на случая може да научиш толкова много неща! А от дискусията с такива опитни специалисти – да „откраднеш“ знания, за които иначе биха трябвали години“, категоричен е д-р Богомилов.

„И е страхотен повод да подобрим планирането, изпълнението и документирането на всеки случай. А най-голямата награда е възможността да представя случая си пред хора, на които искрено се възхищавам“, смята д-р Пашов.
Членове на журито в последното издание на „Нови хоризонти“ бяха безспорните професионалисти д-р Бранимир Кирилов, д-р Павел Панов, д-р Кирил Динов, д-р Пресиян Кръстев, д-р Венцислав Станков и д-р Петър Дучев. А наградният фонд на стойност 8500 USD до момента е без еквивалент у нас.

Всеки дентален лекар е добре дошъл за участие, стига да няма навършени 35 години и да не е представял случая си пред широката публика.

Записването за участие в „Нови хоризонти“ vol. 4 вече започна! Подробна информация можете да намерите на implanti.bg.

Очакваме ви!