Ivoclar Vivadent изпълни обещанието си за едно изключително събитие

Ivoclar Vivadent изпълни обещанието си за едно изключително събитие

Тринадесетото издание на Competence in Esthetics пожъна очакван успех

Най-голямото дентално събитие в региона – Competence in Esthetics, се проведе на 10 ноември 2018 г. в Белград, Сърбия, и представи 9 лектори от 8 различни страни, които говориха пред аудитория от 1200 участници от 12 държави.

Събитието започна с грандиозно откриване, последвано от поредица от вдъхновяващи лекции на някои от световните експерти в денталната медицина, и завърши в малките часове на другия ден с Ivoclar Vivadent´s Esthetic парти. Председателите на симпозиума проф. Aleksandar Todorović и д-р Igor Ristić бяха модератори и водещи по време на лекциите и дискусионния панел. Основната тема на тазгодишното издание беше „Откриване на дигиталното бъдеще“. Лекторите представиха най-новите технологии и иновации, които ни позволяват да бъдем по-ефективни, по-добре организирани и оптимално подготвени при постигане на високоестетични и функционални резултати.

Фиг. 1

Фиг. 1 Gernot Schuller открива събитието и представя лекторите.

Ivoclar Vivadent покани някои от най-именитите експерти в света на денталната медицина и подготви сценично офор­мление и оборудване, достойни за компания от техния ранг, като техническите сценични инсталации бяха истинско произведение на изкуството. Създаването на вдъхновяваща среда, предразполагаща към комуникация и обмяна на опит, е запазена марка на Ivoclar Vivadent. Gernot Shuller, управляващ директор за Австрия, Източна Европа и Средиземноморието, изнесе встъпителна реч, в която сподели идеите, които са двигателите за успеха на Ivoclar Vivadent, както и последните проекти и нововъведения на компанията.

IvoSmile App

По време на Competence in Esthetics 2018aг. беше обявено пускането на пазара на първото приложение с обогатена реалност (augmented reality), което подобрява комуникацията между зъболекар или зъботехник и пациент, като представлява нова стъпка – „консултиране“, в дигиталния работен процес на Ivoclar – консултиране–дизайн–решение–изработване (Ivoclar’Digital workflow: consult – design – decide – produce). Присъстващите имаха възможността да научат повече за приложението от един от неговите създатели – Nemanja Bartolovic, както и да го изпробват на щанда IvoSmile.  Д-р Ivan Puljic, който е известен зъболекар и горд потребител на приложението, изрази задоволството си от него с думите: „Приложението е ефикасно и много лесно за употреба. Самò подсказва следващите стъпки и определено ще продължа да го използвам и занапред в ежедневната си практика“.

Фиг. 2

Фиг. 2 Лекторите д-р Milena Fandino Rodelo Vinci и Dominique Vinci

Дигиталните възможности в денталната медицина

В тричасова лекция, разделена на две части, д-р Gürel, доц. Koubi и зъботехникът Hilal Kuday демонстрираха как с помощта на дигиталните технологии денталният лекар и зъботехникът могат не само да предоставят естетични и функционални конструкции, но дори и да направят още една крачка напред, като вземат предвид психологичес­ките и индивидуалните характеристики, така че да създадат едни персонализирани конструкции, идеално пасващи на лицето и характера на пациента. Лекторите представиха две компютърни програми – Visagism и Rebel, благодарение на които можем да направим персонализиран дизайн на усмивката. Pontus Degerlund в своята лекция, озаглавена „Дигитален работен процес в модерната дентална медицина“, направи обзор на устройствата и решенията, които Planmeca предлага, и как те биха оптимизирали клиничната работа. Lóránt Stumpf говори за имитиране на природата в зъботехническата работа и изясни стъпка по стъпка последователността на действия в лабораторията при някои конкретни случаи.

Фиг. 3

Фиг. 3 Председателите проф. Aleksandar Todorović и д-р Igor Ristić говорят с д-р Florin Cofar и д-р Eric van Dooren (от ляво на дясно).

Аналогов срещу дигитален работен процес

Д-р Van Dooren и д-р Cofar показаха основните етапи при едно  възстановително лечение и дискутираха плюсовете и минусите на аналоговия и дигиталния начин на работа при различните клинични ситуации. В тяхната отлично структурирана и координирана лекция те обърнаха внимание как да се избягват потенциални грешки и как да се постигне оптимален резултат при всеки етап. Аудиторията получи полезна информация за възможностите на дигиталната дентална медицина и как да се възползва от тях както в клиничен, така и в маркетингов и бизнес аспект.

Фиг. 4

Фиг. 4 Огромен интерес предизвика възможността за тестване на новото прило- жение IvoSmile.

Направляван работен протокол

Друга ключова тема на симпозиума беше свързана със значението на доброто планиране и следването на утвърдената работна последователност при възстановителните лечения. Dominique Vinci и д-р Milena Vinci споделиха детайли от своята дентална практика и зъботехническа работа и наблегнаха на важността на комуникацията и правилното разпределение на задълженията между зъболекар и зъботехник.

Фиг. 5

Фиг. 5 Събитието завърши с Ivoclar Vivadent Esthetic парти.

Очаквайте още повече през 2019 г.

Competence in Esthetics е едно от най-големите дентални събития в региона, което утвърждава водещата позиция на Ivoclar Vivadent в денталната индустрия. Gernot Schuller поясни: „Competence in Esthetics в Белград е събитие с прекрасна атмосфера, която предразполага към контакти и създаване на нови връзки между потребители и партньори. Мисията на Ivoclar Vivadent е да накара хората да се усмихват и това е много осезаемо тук, в Белград. На този симпозиум Ivoclar Vivadent има възможността да демонстрира постоянните усилия, които полага, за да остане сред лидерите на пазара. Това се постига чрез непрекъснато инвестиране в проучвания и иновации, реализиране на ефикасни, надеждни и високоестетични материали, промотиране на споделянето на знания и опит. Всичко това спомага нашите потребители да се превърнат в една подобрена своя версия и да достигнат премиум качество на работа“. Следващото издание на Competence in Esthetics ще се проведе на 15–16 ноември 2019 г. в Будапеща.

Фиг. 6

Фиг. 6 1200 участници посетиха CIE в Belexpocentar в Белград, Сърбия.

Предишна публикация
Следваща публикация