Female Power in Dentistry

Female Power in Dentistry

Скъпи читатели,

Настоящият брой беше редакционно приключен много преди да бъде обявена коронавирус пандемията.

Признаваме, че щеше да ни е трудно да имаме такъв заряд и сили да направим нещо толкова красиво по време на тоталната изолация, която всички в момента следва да изживеем.

Убедена съм, че почти няма човек на тази планета, който към днешна дата да не е доминиран от притеснение за своето биологично и икономическо оцеляване. Ние, естествено, не правим изключение.

Затова в ситуация, в която цялото човечество си остана вкъщи и всички имаме време да четем, решихме да ви представим един брой, който може би неслучайно, макар и завършен по време на пандемия, засяга вечната тема за силата на човешкия дух.

Ако успеем, макар и за няколко мига, да ви разсеем и да спрете временно да мислите апокалиптично, значи ще сме постигнали целта, която с целия ни екип си поставихме, когато работихме по приключването на броя.

Това издание на Dental Tribune идва още да ви каже да си припомните как живеехме преди пандемията и как ще живеем още по-осъзнато, оценяващи всичко прекрасно, което ни предлага животът след преминаването ѝ.

Тепърва денталните професионалисти ще се срещат с нови предизвикателства, за чиято цел ще е необходима здрава имунна система – не само биологична, но и тази на практиките и клиниките ви.

И така: в настоящия Dental Tribune, посветен на женската сила в денталната медицина, имаме удоволствието да ви представим с интервюта и клинични случаи 7 вдъхновяващи дами, които съгласно техните кариерни активности и етично поведение са образци за професионализъм в денталния свят.

Идеята бе да покрием пълната гама от специалности в денталната медицина, включително и зъботехниката, затова всяка една от дамите е ярък пример за различните профили и е с ясно дефиниран фокус в практиката си.

Участничките трябваше да са не повече от седем и поради този факт, уверяваме ви, макар и да разполагахме с широк набор от критерии, срещнахме сериозни трудности в избора си.

Условията, на които трябваше да отговарят участничките, бяха:

  • да получим препоръка за участие в броя за всяка една от тях от поне трима нейни колеги;
  • да управляват и работят в успешни собствени практики/клиники;
  • да са активни лектори/ преподаватели, изследователи и влиятелни личности в денталната сфера;
  • да са с изразен професионален фокус в определена област/специалност;
  • да са дами с позитивен имидж в денталното общество;
  • да представят на страниците ни своята работа и любов към определена специалност чрез свой клиничен случай/случаи.

Настоящият брой има за цел да опише изключителното присъствие и значимост на жените – лекари по дентална медицина, като ви донесе познание от споделения опит и вдъхновение от успеха на нашите седем специални гостенки!

Дано сме постигнали целта си!

Приятна среща с най-дамския Dental Tribune досега!

Останете си вкъщи!

Пазете себе си и другите!

Любовта и силата на духа ще спасят света!

ВАЖНО: От съображения за сигурност в период на вирусна епидемия настоящият брой (както и оставащите броеве на Dental Tribune до края на годината) няма да бъдат отпечатвани на хартиен носител и ще бъдат разпространени в дигитален формат. Всички абонати ще получат не само достъп до дигиталното издание на Dental Tribune, но и pdf файл на броя – такъв, какъвто би излязъл на хартиен носител.