Editorial

Скъпи приятели и партньори на Dental Tribune,

Фaкт e, чe нecигypнocттa вce oщe ни влияe знaчитeлнo. Hикoй нe знae cъc cигypнocт кaквo щe ce cлyчи в cлeдвaщитe някoлкo мeceцa.
Toвa, кoeтo бeз cъмнeниe e яcнo, e, че времената на криза са онези моменти, в които доброто лидерство изпъква най-силно.

Като общество ние сме научени да избираме хора, на които да се възхищаваме и чийто пример да следваме. Имаме нужда от лидери, които да ни вдъхновяват и мотивират; от примери, които да ни показват колко е важно да се стремим към конкретна цел, както и че трябва да излизаме от зоната си на комфорт и да не спираме пред трудностите, ако искаме да я постигнем.

Ние от Dental Tribune решихме, че сега е точното време да ви покажем такива успешни хора от българския дентален свят, които знаят как да се справят с трудностите, генерирайки новите си идеи в предизвикателния настоящ контекст.

И, да – виждаме мисията си в това да ви вдъхновяваме с техните истории. На страниците на настоящия брой ви срещаме с някои от тях.

Приятна среща с Dental Tribune!

Уляна Винчева, Главен редактор

 

ЗАЩО ТОЧНО ЛОТОС НА КОРИЦАТА?

Това е цветето символ на човешкия живот и дух. Коренът му е потопен в тинята, в материалното, но белите му цветове, които дори не докосват водата и калта, са устремени към небето и слънцето. Те олицетворяват душата и възвишените стремежи на човека. Цветето лотос от далечна древност е символ на Слънцето, на създаването и прераждането. През нощта то се скрива под водата и красивите му листа се разтварят над нея само в ранни зори.

Решихме да покажем лотос на нашата корица в качеството му на правещ естествена асоциация към темата на настоящия брой: „Лидери по време на криза“.