„Булмедика/Булдентал 2018“ събра над 13 400 специалисти

В средата на май залите на Интер Експо Център бяха запазена територия за медицината и денталната медицина

 

От 16 до 18 май международното изложение „Булмедика/Булдентал“ за пореден път събра в София хиляди специалисти и практикуващи в сферата на здравеопазването. Тазгодишното издание беше още по-мащабно – Интер Експо Център отвори три изложбени зали, за да посрещне всички 13 497 специалисти и гости. Посетителите се запознаха с най-новите продукти, тенденциите и възможностите, които високите технологии предоставят на модерните медицина и дентална медицина.

Форумът предложи възможност за среща на специалистите и едни от водещите компании в сектора и отново изгради успешна платформа за създаване на лични и бизнес контакти. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с новости, представени от над 200 изложители. Свои щандове разположиха компании от 20 държави – България, Великобритания, Канада, Германия, Португалия, Сингапур, Китай, Тайван, Пакистан, Румъния, Италия, Швейцария, Франция, Гърция, Холандия, Турция, Полша, Унгария, Латвия и Словения. Всички те представиха над 250 иновативни продукта, които демонстрираха високотехнологичното бъдеще на сектора.

 

Разнообразна съпътстваща програма

В рамките на богатата съпътстваща програма редица семинари, демонстрации и презентации се фокусираха върху актуалните тенденции в лечението, най-новите продукти, превенцията на различни заболявания и обществената безопасност. Националната пациентска организация (НПО) проведе скринингова акция за хепатит С, измерване на кръвна захар, холестерол и кръвно налягане, заболявания на щитовидната жлеза.

Интереса на посетителите провокира и Медицинският колеж „Йорданка Филаретова“, чиито лектори засегнаха поредица от важни теми, сред които гръбначномозъчните травми и рехабилитацията им, образната диагностика при хипо- и хиперодонтии, системни възпаления и имунологична диагностика и други.
През трите изложбени дни Националната асоциация „Диабет, предиабет и метаболитен синдром“ извършваше изследвания за диабет тип 2 и предлагаше измерване на различни жизнени показатели.

Форум „Мама и бебе 2018“, който бе посветен на темата „Бременност и раждане без страх“, засегна раждането, майчинството и други въпроси, които интересуват бъдещите майки.
Съпътстващата програма на „Булмедика/Булдентал“ представи още съвременните методи за диагностика и терапия в онкологията, пулмоналната хипертония при жените, приложението на плазма технологиите в дермокозметиката, както и демографските мегатенденции и мисията на денталните специалисти. На специална среща на зъботехниците бяха обсъдени новите тенденции в сектора.

 

Фокус върху новите технологии

Над 250 иновации разкриха възможностите на високите технологии и непрестанния стремеж на специалистите за развитие на сектора с цел оптимално лечение на пациентите и подобряване на общественото здраве. Сред новостите в областта на медицината бяха апаратура и технологии за гинекологията, кардиологията, физиотерапията. Акцент бе поставен и върху динамичния сектор на естетичната медицина, софтуерите за управление на практиката и най-новите продукти за лекарския кабинет.

Секторът на денталната медицина привлече професионалистите с предложения от сферата на зъболечението, зъботехниката и оборудването, апаратурата и обзавеждането за денталния кабинет. Изложителите представиха най-новите решения в ендодонтията, ортодонтията и естетичната дентална медицина. Сред тазгодишните акценти бе имплантологията. На щандовете посетителите откриха дентални импланти и имплантни системи, пиезокерамични апарати, техники за поставяне на импланти и други. Разнообразни бяха предложенията в секторите за орално здраве и орална хигиена.

 

Пет ваучера по 2000 лв.

За шеста поредна година „Булмедика/Булдентал“ раздаде на посетителите традиционните пет ваучера, всеки на стойност 2000 лв. В последния ден на изложението, 18 май, в присъствието на комисия бяха изтеглени имената на петима посетители на изложението, попълнили специална анкетна карта. С ваучерите те получиха възможност да закупят техника и консумативи от фирми изложители на „Булмедика/Булдентал 2018“.
За 52-ри път „Булмедика/Булдентал“ даде на своите посетители възможност за обучение, създаване на нови бизнес контакти и сверяване на часовника със световните тенденции в индустрията, с което доказа, че за всеки от сектора е важно да запази в своя график дните, през които се провежда изложението.

error: Съдържанието е защитено!