Бизнес на плажа: издателите на DTI се събраха за годишната си среща в България

Ключът към успеха на една среща е в съчетаването на полезното с приятното – в това се увериха членовете на издателската мрежа на Dental Tribune International (DTI). Посрещнати от Dental Tribune Bulgaria, колеги от държави от цял свят се събраха за годишната си среща в Созопол. Целта на събитието е общо 31 издатели да обменят актуална информация за бизнес проектите на групата.

Фокусирайки се върху политическите и икономическите промени в световен план, които засягат освен всичко друго и денталната индустрия, участниците в срещата дискутираха съществуващите и планираните бизнес модели и бъдещето на DTI и нейните партньори. „DTI никога не е била толкова стабилна и успешна, колкото сега. Въпреки това обаче единствената константа в живота е промяната“, заяви в началото на срещата г-н Торстен Оймус, президент и главен изпълнителен директор на компанията.

Със своя над 25-годишен опит в денталния бизнес г-н Оймус има пряк досег до индустрията, което му дава възможност за бърза реакция на промените на пазара. Предвид случващото се на пазара президентът на компанията изтъкна колко важно в момента е съдържанието.

 

 

 

Със своето голямо разнообразие от печатни публикации и глобален уебсайт, който беше обновен през януари, комбиниращ цялостното корпоративно портфолио, включително новини и бизнес публикации, образование, marketplace и фирмени профили, DTI създаде необходимата среда, чрез която да предоставя и да продължи да разширява най-голямата платформа за дентално съдържание в световен мащаб. „Продуктите от нашето разнообразно портфолио в момента достигат до над 650 000 зъболекари на 25 езика“, обяви Клаудия Салвичек–Майонек, директор „Създаване на съдържание“. „С подкрепата на международния ни екип от редактори и журналисти целта ни е да предоставяме уникално и висококачествено съдържание на нашите потребители.“

DTI е отлично позиционирана не само да информира относно новини, касаещи денталната практика, но и да присъства и отразява дентални събития, изложения и конгреси в цял свят.

Колко успешно може да бъде реализиран един бизнес план, демонстрира в своята презентация управляващият директор на DT България Уляна Винчева. „Уляна е много добър пример за начина, по който един бизнес може да просперира в такъв предизвикателен пазар. Всички виждаме колко много е постигнала през последните 11 години“, допълни г-н Оймус.

 

 

 

За базираните в София г-ца Винчева и нейния екип в. Dental Tribune е основен проект. В допълнение към месечните печатни издания и онлайн публикации издателството е специализирано и в областта на денталното образование и организирането на събития. Годишните дентални награди „Усмивка на годината“ – конкурсът, който отличава постиженията на българските зъболекари и техните екипи, често е наричан „дентални Оскари“ от денталната общност в страната.

Участниците в срещата имаха възможността да се запознаят и с новия партньор на DTI, който се присъедини към групата съвсем наскоро. Юджи Хиракава, президент на базираната в Токио компания MedicalNet, представи своя локален проект.

След издаването на първия брой на Dental Tribune Japan през октомври 2017 г. Хиракава и неговият екип вече предоставят съдържание и образование на над
30 000 зъболекари в Япония.
В България беше представено също ново международно списание, което този път е предназначено за пациенти. Smyle не само съдържа актуална информация за денталната медицина, но също така се фокусира върху теми като здравословен начин на живот, храна, пътуване и уелнес – „хубавите неща в живота“, както обобщи Оймус. Първият брой е планиран за септември 2018 г.

и ще бъде разпространен във всички немскоезични страни, като ще бъде комбиниран с потребителската платформа Smyle Media, която предлага голям брой услуги на пациенти и зъболекари, включително образователни материали, видео- и експертен форум.

Също така участниците в срещата бяха информирани и за услугата за организиране на събития, която компанията предлага на своите клиенти, в презентацията на Антье Кант, мениджър събития на DTI. Основното събитие в календара на DTI е международният ендодонтски форум ROOTS SUMMIT, който ще се проведе в Берлин от 28 юни до 1 юли.

Българските IT специалисти от MediCloud информираха издателите за новостите около клауд-базирания софтуер за мениджмънт на практиката PracticeDent. Платформата вече работи успешно в няколко страни и наскоро бе представена в Бразилия – един от най-големите пазари в света с над 200 000 зъболекари.
На срещата в Созопол присъстваха общо 45 души, които бяха дошли специално от Китай, Чехия, Германия, Гърция, Иран, Италия, Япония, Холандия, Румъния, Южна Африка, Обединените арабски емирства и САЩ.

„Изключително съм щастлива, че имахме един страхотен уикенд заедно, в който, докато морето беше непрекъснато пред очите ни, споделяхме както във формална, така и в неформална среда своите добри практики, но и своите провали, идеи и мечти за бъдещето, създавахме планове за колаборации“, сподели Винчева след събитието. „Вярвам, че всеки се е прибрал в родното си място, прегърнал нова идея, която ще употреби на своя пазар.

 

Бих искала специално да изразя своята благодарност към г-н Торстен Оймус за доверието и възможността срещата да се случи в моята родна страна, както и да отбележа очевидните му професионализъм, талант и харизма да увлича хора от всички точки на света след себе си и своите идеи.“

Оймус също беше доволен от резултата от 14-ата годишна среща на издателите: „Заедно стигнахме много далеч. Напълно вярвам във всички членове на групата и в нашето партньорство.“

Следващата среща на издателите ще се проведе в Кьолн, Германия, от 9 до 11 март 2019 г., точно преди IDS.