Безжични технологии и микроимплантни системи начертаха бъдещето в денталната медицина на Булмедика/Булдентал/Дерма & Естетика

Безжични технологии и микроимплантни системи начертаха бъдещето в денталната медицина на Булмедика/Булдентал/Дерма & Естетика

От 15 до 17 май залите на Интер Експо Център събраха 13 892 специалисти от България и чужбина

Последните тенденции и иновации при денталното и зъботехническото обзавеждане, апаратура и инструменти белязаха международното изложение Булмедика/Булдентал/Дерма & Естетика 2019 г.  53-тото издание на професионалния форум остава в съзнанието на посетителите с мащабната си съпътстваща програма, която постави фокус върху профилактиката, диагностиката и терапията.

Безжични инструменти, оптични технологии, 3D принтери, микроскопи, имплантни системи и дентални юнити от ново поколение бяха само част от иновациите, които привличаха погледите на професионалистите в денталния сектор по време на Булмедика/Булдентал/Дерма & Естетика. В рамките на трите дни на изложението над 13 000 посетители имаха възможност да се запознаят с експонатите, които бяха представени от над 220 директни изложители от България, Германия, Португалия, Сингапур, Китай, Тайван, Пакистан, Румъния, Италия, Франция, Гърция, Турция, Словения, Латвия, Унгария и други. Те демонстрираха над 980 бранда.

Мобилността и 3D технологиите в основата на иновациите

Уреди, които да бъдат все по-мобилни. Такава е тенденцията при нуждите на специалис-тите в сектора. Неслучайно и сред експонатите, които най-много привличаха вниманието на присъстващите, се оказа безжичният диоден лазер с размер на писалка – К2. С дължина на вълната 980 nm и OLED дисплей, удобно за работа меню, K2 mobile има алуминиев връх, той работи с оптични влакна, улесняващи работата при различни клинични случаи. Технологията впечатлява с гравитационен сензор, облекчаващ работата, разпознавайки ръката, с която се оперира. Съвременната дентална медицина разчита все повече и на 3D технологиите. Това доказа друга иновация, която грабна интереса на множеството от посетителите на бизнес форума. Голямата му работна площ и бързата скорост на изработване превръщат оптимизирания дентален принтер Printing With Liquid Crystal Dental в рационално решение.

Денталната имплантология

Потенциалът на съвременната дентална имплантология също бе представен на тазгодишното издание на Булмедика/Булдентал/Дерма & Естетика. Основни техники за мекотъканна и костна регенерация в пародонталната и имплантната хирургия демонстрира унгарският специалист д-р Давид Ботонд Хангяси по време на своя лекция в рамките на съпътстващата програма на международното изложение. В първата част на своето изложение лекторът представи пред събралите се посетители различни примери от своята практика, както и решения за справяне с тях. Втората част от лекцията бе посветена на костната регенерация.

Безжични технологии и микроимплантни системи начертаха бъдещето в денталната медицина на Булмедика/Булдентал/Дерма & Естетика

Съпътстващата програма засегна профилактиката

Водещ акцент на тазгодишното издание бе богатата съпътстваща програма, посветена на превенцията, здравословния живот и приоритетите на съвременното здравеопазване. В дните на изложението специалистите имаха възможност да посетят поредицата от семинари, лекции и дискусии.  

За първи път – Дерма & Естетика

В рамките на Булмедика 2019 за първи път се проведе новата тематика Дерма & Естетика, която постави акцент върху модерните технологии и методи на лечение в дерматологията и естетичната медицина.

Безжични технологии и микроимплантни системи начертаха бъдещето в денталната медицина на Булмедика/Булдентал/Дерма & Естетика

„Лекарят, който ме вдъхновява“

Последният ден от изложението бе повече от вдъхновяващ. Една от причините за това бе събитието „Лекарят, който ме вдъхновява“, в рамките на което бяха номинирани и оценени за професионализма си лекари, а също така бяха осигурени стипендии и средства за младите специалисти и благотворителни каузи. Отличия получиха общо шестима професионалисти. Първото място в сектор „Неврология“ гласувалите отредиха на проф. Мария Манова. Призът в „Урология“ бе присъден на доц. Николай Колев, въвел роботизираната система гДа Винчи“, а в сектор гОнкология“ гласувалите определиха първо място на д-р Красимир Койнов.

За 53-ти път Булмедика/Булдентал/Дерма & Естетика събра водещи компании, професионалисти, специализанти и студенти на едно място, доказвайки значимостта си като водещия форум за медицина и дентална медицина в България. 

Очакваме ви отново от 13 до 15 май 2020 г.